Χανιά | Άλλαξε όψη η εκβολή του Κλαδισού – Εγκαινίασαν τις πεζογέφυρες | Video+Photos

χανιά-άλλαξε-όψη-η-εκβολή-του-κλαδισού-1283842

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στη Νέα Χώρα Χανίων, το έργο ανάπλασης της εκβολής του ποταμού Κλαδισού, το οποίο άλλαξε αισθητά την όψη και τη διατομή του ποταμού στο σημείο εκείνο, ενώ τοποθετήθηκαν και δύο πεζογέφυρες που επιτρέπουν απρόσκοπτη πρόσβαση των πεζών.

Το έργο υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από τη ΔΕΥΑΧ και εντάσσεται στη λογική δημιουργίας περιπατητικής διαδρομής που θα καταλήγει στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ η περιοχή αναβαθμίζεται, ενώ μετά το τέρμα της οδού Σελίνου θα προβλέπονται μόνο ήπια μέσα κυκλοφορίας.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, δήλωσε ότι το έργο έγινε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ, Κωνσταντίνος Στεργιάννης, μίλησε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, το οποίο κόστισε 130.000 ευρώ συνολικά.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

19 thoughts on “Χανιά | Άλλαξε όψη η εκβολή του Κλαδισού – Εγκαινίασαν τις πεζογέφυρες | Video+Photos

  1. Οίκτρες καταστάσεις αυτοπροβολής.
    Που πάνε άραγε τα χρήματα των πολιτών, ποιος ελέγχει τις αποφάσεις της δευαχ και τα τεράστια κονδύλια που διαχειρίζεται.Ιδιως όταν λύματα ξεχειλίζουν, ομβρια πλημμυρίζουν αλλά οι προτεραιότητες μας είναι γεφυράκια διακοσμητικά.
    Τόσα χρήματα για μια γέφυρα με μεγάλο κόστος συντήρησης και μη δυνατότητα χρήσης από ποδήλατα. Η κα χατζηδακη με τις συνεντεύξεις στην καραντίνα μαγειρεύει με την κατσαρόλα της και έχει το λαπτοπ πάνω στον καναπέ της….
    Καταστάσεις ντεκαντανς….
    ποια είναι τα ειδικά προσόντα και οι τεχνικές γνώσεις της για να τα ξέρουμε.Γιατι να μην έχει τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση ένας μηχανικός και να προτιμάται κάποιος αλλος/η χωρίς ειδίκευση.
    Και τέλος η παρουσία του κόσμου ελάχιστη.τον κόσμο εν τέλει μπορείς να τον κοροϊδεύεις μια και δυο όχι πολλές φορές και συχνά.
    Υγ: Το ηλιοβασίλεμα στην τελευταία φώτο έργο της κυρίας χατζηδακη είναι; ποσο λυπάμαι για τα Χανιά μας που μένουν πίσω σε σοβαρές υποδομες….

  2. Παρότι είχε μπουφέ και τζερτζελε ήταν αυτό που λέμε τρεις και ο κούκος.
    120 χιλιάρικα κόστος ειπατε;!!!

    Θυμάμαι την ταινία του Κωνσταντίνου με τον ποιητή φαμφαρα και το ποιηματάκι….

  3. Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς μοίρασαν?
    Αυτό θεωρείται έργο τώρα? Δύο διαφορετικές γέφυρες, στραβες μεταξύ τους και ποδήλατο στο χέρι.. ο ορισμός του ότι να ναι.

  4. πΗγαινετε να καθαρίσετε την πόλη λέμεεεε..εχουμε γίνει ρεζίλι..βάλτε μια τάξη στους δρόμους ρεεεεεεε ..πόλη απάτη εχουμε καταντήσει..

  5. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν το νερό τους.δεν το λέω για πλάκα το ξέρω.
    Μήπως αντί για φιέστες να δινονταν κάπου α χρήματα αντι για φαγητά και κεράσματα;πόσα καταναλωθηκαν και πόσα πεταχθηκαν από τη στιγμή που κόσμος δε μαζεύτηκε από όσο βλέπω στις φωτος.
    Ποιος διαχειρίζεται με αυτό τον τροπο το δημόσιο χρημα;

    1. Αν δώσουν λεφτά σε οικογένειες που χωλένουν, πάλι θα βγουν ορισμένοι και θα λένε ότι ο κομμουνιστής αναρχοάπλυτος Σημανδηράκης, σπαταλάει το δημόσιο χρήμα στους ομοϊδεάτες του στη Σπλάντζια. Ο Έλληνας πάντα έχει κάτι αρνητικό να πει. Τα έδωσε στο τάδε μέρος, αλλά όχι εκεί κ.ο.κ.
      Δεν σας πιάνουμε πουθενά βρε κουτά!

      1. Κανένας δε θα το πει αυτό που λες γιατί απλά δε θα πρέπει να ανακοινωθεί. Μπερδευεσαι και καρφωνεσαι μόνος σου.
        Δευτερον όλα αυτά είναι δαπάνες της Δευαχ όχι του Δήμου οπότε δε μίλησα για τον σημανδηρακη αλλά για τη χατζηδακη που σημειωτέον εισπράττει και γερή αποζημίωση.
        Ελπίζω τώρα να κατάλαβες, κουτό και να μην ξαναμπερδευτεις.

  6. ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ
    Α) Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΨΩΝΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
    Β)ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΕΙΠΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΕΣΤΩ ΕΠΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟ ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.
    Γ) ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΤΙΑΞΟΥΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΠΑΣΤΟ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ.
    Δ) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΟΧΙΝΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

  7. Στο πασακακι η ΔΕΥΑΧ ριχνει όλα τα ομβρια της περιοχής στον ενα κεντρικό αγωγό.
    Έχουν καταλάβει τι κάνουν και ότι θα πλημμυρισουμε;

    ΙΔΕΤΕ ΦΑΤΣΕΣ…

  8. Πως γίνεται οι εκδηλώσεις παρωδία να ανακοινωνονται ημέρες πριν από τη δευαχ αλλά οι διακοπές νερού παντα την προηγουμενη ημερα;

    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

  9. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΠΡΕ Ο ΚΛΑΔΙΣΣΟΣ ΜΕ ΤΣΙ ΣΗΜΑΝΤΗΡΟ-ΓΕΦΥΡΕΣ…
    Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ…
    Υ.Γ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ Ν.Δ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΠΑΠΠΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ…

  10. Προς τον δήμαρχο χανιων και τους δημοσιογράφους για να καταλαβαίνουν τι παίζει.

    Όταν κάποιος παναγιωτη βλέπει το αξιωμα του δημάρχου ως σκαλοπάτι για παραπάνω, δύσκολα θα συγκρουστει θα διεκδικήσει κλπ.δε θα τσακωθεί με κανέναν υπουργό, υφυπουργό, γγ υπουργείου με τον οποίο μεθαύριο θα είναι στο ίδιο κόμμα.γνωριζοντας ότι έργο δεν θα παραδωσει, θα αρκεστεί σε μακέτα, φωτογραφησεις, υποσχέσεις, μεγάλα λόγια και οράματα κσι φυσικά σε δημόσιες σχέσεις με την Αθήνα.προσφατο παράδειγμα η υπόθεση του Αυγενακη.
    Φαίνεται επίσης ότι ο σημανδηρακης προαλειφει ως επόμενη υποψήφια τη Χατζηδακη εις βάρος των νέων του συνδυασμου του που ξεσήκωσε με το μότο έλα και εσύ στην παρεα μας και γύριζαν την πόλη σαν ιεχωβαδες.κοινως, τους έπιασε κωτσους.η χατζηδακη έχει έναν μεγάλο οργανισμό πίσω της με πολλούς εργαζόμενους και κονδυλια για προβολές, κεράσματα, δημόσιες σχέσεις.επισης μια φιλοδοξία και ματαιοδοξία από εδω μέχρι τον πλατανια.
    Συνοψίζοντας
    Ο δήμαρχος πρέπει να ξεκαθαρίσει αν ενδιαφέρεται για τον Δήμο η αν κοιταει μόνα να φύγει
    Οι δικοί του πρέπει επίσης να του θυμισουν ότι η χατζηδακη σε άλλο συνδυασμό που τον έλεγε μικρό κλπ.και ότι τώρα κοιτάει τομ
    Η χθεσινή εκδήλωση ήταν για γέλια και η γέφυρα για κλάματα.

  11. -χρειαζοταν να γινει ακομη μια γεφυρα εκει;
    -ναι, η μια δεν εφτανε γιατι απο την αλλη πλημμυριζε.
    -φτιαχτηκε;
    -ναι.
    -εχει μια πρεπουσα αισθητικη ή ειναι σκετο μπαζο;
    -έχει και φτιαξαν και βρυσακι. αλλο το οτι κανεις δεν θα τολμα να πιει, ειναι γουστοζικο.
    -εξυπηρετει η γεφυρα τον σκοπο;
    -απολυτα.
    -τοτε γιατι βαρανε;;;
    -γιατι ειναι πολεμοχαρεις και δεν ξερουν να χαιρονται βημα βημα κατι.

    δηλαδη ρε παιδια, να μην φτιαχνανε γεφυρακι εκει; κι επειδη εγινε σπαστα, τι πειραζει; σουζα θελετε να την περνατε με το ποδηλατο;
    ελεος, μην εισαστε τοσο γκαντεμηδες. Και παλι καλα να λετε!!!

  12. Αν δεν ανακοινωθεί, πάλι θα μιλάτε για αδιαφανείς διαδικασίες και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή οικογενειών που έχουν ανάγκη.
    Η ΔΕΥΑΧ δεν είναι υπηρεσία του Δήμου Χανίων οεο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook