Χανιά | Αλλαγή σελίδας στη ΔΕΥΑΒΑ: Εγκαθίσταται σύστημα τηλεμετρίας και ελέγχου ποιότητας – Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ΟΑΚ

χανιά-αλλαγή-σελίδας-στη-δευαβα-εγκαθ-1587906

Η σύμβαση που αφορά την εγκατάσταση «Συστήματος Τηλεμετρίας και Ελέγχου Ποιότητας στο Δίκτυο Ύδρευσης της ΔΕΥΑΒΑ Χανίων Στάδιο Α.» υπογράφτηκε την Τετάρτη 14/12/2022 στην έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στα Χανιά, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα κ. Ευτύχη Μαυρογενη.

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο 5ο Υποέργο της Πράξης : «NΕΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, με φορέα χρηματοδότησης το «Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», ενώ το έργο θα εκτελεστεί από την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ UW TECH HELLAS ΑΕ- EIS AE».

Η συνολική διάρκεια για την ολοκλήρωση του έργου είναι οι δώδεκα [12] μήνες από την υπογραφή της σύμβασης του, ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 601.400 ευρώ.

«Συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία μας με την ΔΕΥΑΒΑ, προχωράμε στην δημιουργία ενός «συστήματος ελέγχου» στο οποίο θα γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο θα δώσει την δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου στην ΔΕΥΑΒΑ αλλά και άμεσης αντιμετώπισης των πιθανών προβλημάτων που προκαλούνται στα δίκτυα της», ανέφερε στην διάρκεια δήλωσης του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Η ΔΕΥΑΒΑ αλλάζει σελίδα. Εκσυγχρονιζόμαστε και περνάμε στην ψηφιακή εποχή, με τις νέες τεχνολογίες πλέον, να μας δίνουν πολύ σημαντικές δυνατότητες. Με το σύστημα τηλεμετρίας, θα εντοπίζουμε έγκαιρα τις πιθανές ζημιές ενώ παράλληλα θα γίνονται αυτόματα και οι μετρήσεις των υδρομέτρων, μια χρονοβόρα μέχρι και σήμερα διαδικασία. Είναι ένα βήμα πραγματικού εκσυγχρονισμού» ανέφερε από την δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ, κ. Ευτύχης Μαυρογενης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook