Χανιά | Αλαλούμ με σχολικό δρομολόγιο: Δεν ήξερε τον δρόμο ο οδηγός και άφησε τους μαθητές να περπατήσουν ως το σχολείο

Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη στα ΚΤΕΛ Χανίων, σε βάρος οδηγού σχολικού λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές από τον Σταυρό στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων (Κουμπελή).

“Οι μαθητές εγκαταλείφθηκαν από τον οδηγό στον δρόμο στην οδό Ακρωτηρίου στο ύψος που βρίσκεται το άγαλμα του Κ. Ηλιάκη. Τα παιδιά σήμερα το πρωί περπάτησαν σε έναν δρόμο με κίνηση γύρω στα 2 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο τους χάνοντας φυσικά την πρώτη διδακτική ώρα” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς στο zarpanews.gr 

Ακόμη, σύμφωνα με μητέρα μαθητή, το λεωφορείο έφτασε το πρωί στον Σταυρό με καθυστέρηση πάνω από μισή ώρα.

Επιπρόσθετα, η μητέρα αναφέρει πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά με το ΚΤΕΛ Χανίων. “Από την περσινή σχολική χρονιά (η οποία ήταν πολύ μικρή λόγω κλειστών σχολείων) μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα πολλές καθυστερήσεις με δικαιολογίες από την πλευρά του ΚΤΕΛ Χανίων του τύπου: «είχε κίνηση, τα λεωφορεία χαλάνε, στείλαμε αλλού το συγκεκριμένο λεωφορείο γιατί χάλασε ένα άλλο»!

Το σημερινό περιστατικό δεν έχει να κάνει με μια απλή καθυστέρηση που περνάει απαρατήρητη. Είναι τραγικό, πολύ σοβαρό και αφορά την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Οι ανήλικοι μαθητές εκτέθηκαν σε κίνδυνο. Ο οδηγός άφησε τα παιδιά στο δρόμο αντί να τα πάει έξω από την πόρτα του σχολείου τους όπως όφειλε” λέει χαρακτηριστικά.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Χανίων, Γιάννη Καψανάκη επεσήμανε πως ο οδηγός του σχολικού εκτελούσε για πρώτη φορά το δρομολόγιο αυτό και πως δεν γνώριζε την διαδρομή. Υποστήριξε επίσης πως “κάποιοι μαθητές του είπαν να τους αφήσει σε εκείνο το σημείο για να πάνε με τα πόδια. Απαράδεκτο να μην καλέσει στα κεντρικά για να τον καθοδηγήσουν. Πρόκειται φυσικά για ένα σοβαρό περιστατικό και πως ο οδηγός έθεσε σε κίνδυνο την ζωή αρκετών μαθητών” είπε ο κ. Καψανάκης.

“Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τους γονείς για το συμβάν. Είναι απαράδεκτο. Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που εκτέλεσε το δρομολόγιο, θα οδηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή” κατέληξε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χανίων.

zarpanews.gr

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελα! όλο συγνώμη ζητάτε και κάθε μήνα έχετε και μια καταγγελία…. Με κάτι βοσκους για οδηγους που δε σέβονται καλά καλά τον ΚΟΚ, ας μη μιλήσω για το σεβασμό προς τους πελατες… Και το ΚΤΕΛ αλλά και το αστικό…. Τάμα κανεις για να κάνουν στάση εκεί που θες, αν δεν είναι κεντρική. Πρόθυμοι να αντιμιλησουν αντί να βοηθήσουν. Και φυσικά το τσιγάρο και η μάσκα στο πηγουνι παει συννεφο! Και απλά πρέπει να δημοσιεύσει το ζαρπα κάτι για να μιλήσετε.. Και ξανά μετά τα ίδια κ χειρότερα

  ΥΓ. Φυσικά δεν είναι όλοι οι οδηγοί έτσι αλλά η μεγάλη πλειοψηφια είναι!
  Δείτε την αξιολόγηση που έχει το αστικό ΚΤΕΛ στο google.. M

 2. Αυτά τα περιστατικά είναι στρεβλώσεις του συστήματος: όταν τα ΚΤΕΛ λειτουργούν συντεχνιακά και το επάγγελμα είναι κλειστό, τότε ο καθένας εκ του ασφαλούς κάνει ότι γουστάρει.

 3. Έλα ρε! Ο οδηγός του ΚΤΕΛ δεν ήξερε το δρόμο για φτάσει στο σχολείο??? Θα μου πεις, στο Παρίσι μεγάλωσε, δεν ξέρει τα Χανιά!
  Αλλά να ρωτήσω κάτι, το τηλέφωνο του δεν έχει αυτό που λέμε στα Ελληνικά GPS?? Έτσι κ’αλλιώς με το κινητό στο χέρι είναι όλη την ώρα!!
  Στην αρχή είχα την εντύπωση ότι έχουν ειδική άδεια από την Τροχαία και επιτρέπετε να μιλάνε, να στέλνουν μηνύματα, να παίζουν παιχνίδια στο κινητό τους, ενώ οδηγούν. Μέχρι που ρώτησα έναν αστυνομικό και μαντέψτε! Η απάντηση στο γιατί δεν κάνετε κάτι εφόσον απαγορεύεται, δεν θέλετε να την ακούσετε γιατί θα βγήτε από τα ρούχα σας!!
  Χανιά στο Ελλαδιστάν – πόλη της αρπαχτής, των αρίστων και των κλαρινογαμπρών…
  Περαστικά μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ