Χανιά | Ακυρώσεις και προβληματισμός για το αργοπορημένο άνοιγμα στο φαράγγι της Σαμαριάς

χανιά-ακυρώσεις-και-προβληματισμός-γ-1153215

Στον Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Κουτρούλης, επιχειρηματίας στον Ομαλό, ο οποίος αναφέρθηκε στο φαράγγι Σαμαριάς και το άνοιγμά του που φέτος είναι σταδιακό και με καθυστέρηση, σε σχέση με τα συνηθισμένα:

«Στο φαράγγι άλλες χρονιές, εκτός από την περσινή βέβαια, ο Μάιος ήταν από τους καλύτερους μήνες. Άνοιγε από την 1η του Μάη, τώρα με τον ερχομό των τουριστών από τις 15 του μήνα, περιμέναμε να ανοίξει στις 15. Να το έχουν καθαρίσει και να λειτουργεί. Αλλά αυτό δεν έγινε. Παίρναμε τηλέφωνα, δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση. Μόλις πρόσφατα μάθαμε ότι θα ανοίξει στις αρχές Ιουνίου.»

Ο κ. Κουτρούλης ανέφερε ότι ο όγκος εργασιών που πρέπει να γίνει δεν είναι λίγος, αλλά δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα:

«Το φαράγγι δεν έχει καθαριστεί ακόμα, μόνο στην κάτω μεριά που θα ανοίξει το Σάββατο έχει καθαριστεί. Δεν έχει μεγάλη ζημιά, είναι όπως κάθε χρόνο, αλλά χρειάζεται να μπουν τα συρματοπλέγματα, οι σημάνσεις, έχει δουλειά να γίνει.»

Όσο για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ο Χανιώτης επαγγελματίας τόνισε ότι χωρίς το φαράγγι να είναι ανοικτό, δεν υπάρχει κίνηση:

«Οι επισκέπτες που έχουμε εδώ πάνω συνδέονται μόνο με το φαράγγι. Τα χωριά παρακάτω, αλλά και η Σούγια, η Αγιά Ρουμέλη. Κρατήσεις έχουμε αλλά μόλις τους ενημερώνουμε ότι το φαράγγι δεν είναι ανοιχτό, υπάρχουν ακυρώσεις. Τον χειμώνα τον χάσαμε, χάνουμε και μέρος του καλοκαιριού», ανέφερε ο κ. Κουτρούλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σχεδιάζει το φαράγγι να είναι ανοικτό σε όλο το μήκος του, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου (δείτε ΕΔΩ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook