Χανιά | Ακριβαίνουν τα κόμιστρα των ταξί – Ποιες είναι οι νέες ταρίφες και γιατί «εξαφανίζονται» από την πόλη

χανιά-ακριβαίνουν-τα-κόμιστρα-των-ταξ-1467734

Θέμα χρόνου είναι πλέον η αύξηση στα κόμιστρα των ταξί. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θεωρείται φυσικό επακόλουθο των ασταμάτητων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, οι οποίες δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο και αυτό τον κλάδο, αν αναλογιστούμε πως και η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης πανελλαδικά αγγίζει τα 2 ευρώ.

Η αύξηση αναμένεται να φανεί στα ταξίμετρα εντός των επόμενων περίπου 15 ημερών. Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στην Άννα Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης.

«Αν πούμε ότι σήμερα έχουν πάρει τον δρόμο για το εθνικό τυπογραφείο για να πάρει ΦΕΚ, υπολογίζουμε ότι σε 10 -15 μέρες θα έχουν μπει στα ταξίμετρα. Υπάρχει μια διαδικασία ώστε να βγει το ΦΕΚ».

«Η αύξηση δεν έχει μπει και στα εννέα σημεία του δρομολογίου μας, έχουν μπει στη μονή ταρίφα, την διπλή, στην πτώση της σημαίας, στην αναμονή ενώ στην κλήση για ραδιοταξί παραμένει η ίδια τιμή. Έχουμε προτείνει σημεία που ίσα ίσα θα μας βοηθήσουν, γιατί υπάρχει πίεση σε μας με την αύξηση των καυσίμων».

Πως διαμορφώνονται οι νέες ταρίφες

Ενδεικτικά, η μονή ταρίφα από 0,68 θα αυξηθεί στο 0,90 ανά χιλιόμετρο, η διπλή (νυχτερινή) από 1,19 θα πάει στο 1,25η ελάχιστη διαδρομή από 3,5 ευρώ θα φτάσει στα 4 ευρώ. Σε όλες τις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ.

«Δεν είναι όλα δικά μας, είναι και το ΦΠΑ που καλούμαστε να επιστρέψουμε πίσω», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Καραπατάκης.

Η αναμονή από 11,80 θα αγγίξει τα 15 ευρώ την ώρα.

«Στα Χανιά δεν θα δείξει η αύξηση. Ήδη οι πελάτες δίνουν παραπάνω. Το 90% των πελατών δεν παίρνει τα ρέστα των 50 λεπτών. Ο Έλληνας πελάτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί ήδη τα δίνει, τώρα θα τα δώσει γιατί πρέπει».

Γιατί «εξαφανίζονται» τα ταξί από την πόλη

Στο μεταξύ, πρόβλημα παραμένει η συχνή έλλειψη ταξί στην πόλη. Πολλές είναι οι φορές που πολίτες απελπίζονται περιμένοντας να βρουν ένα ταξί να μετακινηθούν ωστόσο δεν τα καταφέρνουν πάντα. Φέτος, αυτό αποδίδεται, όπως επισήμανε και ο κ.Καραπατάκης, στην καθυστερήσεις των αεροπορικών πτήσεων:

«Έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα, αυτό με τις καθυστερήσεις των αεροπλάνων. Όταν πάνε 30 – 40 αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο προκειμένου να πάρουν μια επιστροφή ή μια διαδρομή για να κατέβουν στα Χανιά και υπάρχει καθυστέρηση 1-1,5 ώρας, αυτά τα αυτοκίνητα εγκλωβίζονται εκεί, με αποτέλεσμα να λείπουν από την πόλη. Αυτό φέτος έχει γίνει μια – δυο φορές. Τώρα υπάρχει δουλειά στην κανονική ροή για την εποχή. Μπορεί κάποιος απλώς να μη βρει αμέσως, αλλά μετά από 1,5 λεπτό αναμονής. Το πολύ μέσα στην πόλη κάποιος να περιμένει 5- 6 λεπτά».

Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της φετινής σεζόν, λέγοντας: «Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό εν μέσω πανδημίας. Ευελπιστώ και φέτος οι συνάδελφοί μου, οι συνεργάτες μου να δώσουν τον καλύτερό τους αυτό για να βγάλουμε τη σεζόν, η οποία προβλέπεται δυνατοί. Εμείς είμαστε εδώ όλο το 24ωρο για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα».

zarpanews.gr

 

One thought on “Χανιά | Ακριβαίνουν τα κόμιστρα των ταξί – Ποιες είναι οι νέες ταρίφες και γιατί «εξαφανίζονται» από την πόλη

  1. Οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι. Διαδρομή Πιάτσα στην πλατεία 1866 – Κάτω Σταλός 20 ευρώ. Μια διαδρομή η οποία την προηγούμενη βδομάδα στοίχιζε μέχρι 12 ευρώ. Είναι δυνατόν ο ντόπιος να υφίσταται αυτή την κοροϊδία και την κλεψιά; Ταξίμετρο πουθενά απόδειξη πουθενά. Λάθος που δεν πήρα την πινακίδα αν και τον θυμάμαι τον κύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook