Χανιά | Ακόμη ένα βήμα για τον πολυαναμενόμενο σταθμό επιβατών στο λιμάνι της Σούδας

χανιά-ακόμη-ένα-βήμα-για-τον-πολυαναμε-1111008

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της επέκτασης του προβλήτα “Αδριάς” στο λιμάνι της Σούδας, με διαμόρφωση σταθμού επιβατών 2.000 τμ, ώστε να υπάρχει στα Χανιά επίσημος χώρος υποδοχής κρουαζιέρας.

Εκδόθηκε, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Βιριράκης, η οικοδομική άδεια για την πρώτη φάση της παρέμβασης, με τον ίδιο να επισημαίνει:

«Θέλω να πιστεύω οτι εντός της ερχόμενης τριετίας οι Χανιώτες και οι επισκέπτες του νομού μας (κρουαζιέρα και εθνική ακτοπλοΐα ) θα απολαμβάνουν τις ανέσεις και τις ευκολίες ενός πραγματικά μοντέρνου και καλαίσθητου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σούδας. »

Ο επιβατηγός σταθμός θα έχει δομημένη επιφάνεια 1.723 τ.μ. και θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών της ακτοπλοΐας και των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων (Αίθουσα αναμονής, Αναψυκτήριο, Γραφείο τουρισμού και εξυπηρέτησης πελατών, Θυρίδες φύλαξης αποσκευών, χώρους υγιεινής. ιατρείο, γραφείο Λιμενικού Τμήματος, χώρο Τελωνείου, γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας, αποθήκες).

Στο κτίριο θα στεγαστούν και τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων. Επιπλέον θα προβλεφθούν στέγαστρα 170,00 μ2 για Schengen και 250,00 μ2 extra Schengen.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook