Χανιά | Ακόμη ένα βήμα προς την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς

χανιά-ακόμη-ένα-βήμα-προς-την-αποκατάσ-1143922

«Πέρασε» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων η  πολυαναμενόμενη αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν υπό έγκριση οι όροι διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου «ΑΡΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ», με τους ειδικούς να κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για το μνημείο, για το οποίοι γίνεται προσπάθεια ήδη από την εποχή Τζανακάκη για την απαραίτητη αποκατάσταση.

«Είναι καιρός το μνημείο να έχει την εικόνα που του αξίζει», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να ξεκαθαρίζει οτι έχει εξασφαλιστεί το σύνολο των πιστώσεων, συνεπώς δεν θα επιβαρυνθούν οι Χανιώτες με τα 15 εκατ. του προϋπολογισμού της παρέμβασης, η οποία θα έχει υποχρεωτική ολοκλήρωση στους 24 μήνες.

Το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά αφορά την πλήρη αποκατάσταση των φθορών του κτηρίου αλλά και τη λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των καταστημάτων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων τοποθετήθηκε η κα Μαθιοπούλου, επισημαίνοντας οτι η έως τώρα καθυστέρηση στη δημοπράτηση οφείλεται εν μέρει στο γεγονός οτι υπήρξαν τροποποιήσεις στη νομοθεσία. Ακόμη, τόνισε οτι οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές, κάτι που δεν είναι εφικτό μέσα σε 12 μήνες, όπως έχει ειπωθεί από καταστηματάρχες.

Αυτό που μένει και αποτελεί μείζον ζήτημα είναι πως οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, πιθανότατα, σε άλλο χώρο, ενώ είναι σημαντική η μελλοντική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το πως θα λειτουργήσει η Αγορά μετά την αποκατάστασή της.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ακόμη ένα βήμα προς την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς

  1. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΙ
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

  2. Η πλατεία της Σούδας είναι η υλοποίηση της θεωρίας του χάους.
    Αντίστοιχες εικόνες υπάρχουν μόνο σε ώρα αιχμής στο κέντρο της Καλκούτας. Άναρχη-αλλοπρόσαλλη κίνηση και στάθμευση αυτοκινήτων, μάχη για μια τυρόπιτα και πολλά βόδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook