Χανιά | Ακατάσχετο λογαριασμό, διαγραφή προστίμων και άλλα μέτρα ζητάει από τον πρωθυπουργό η ΟΕΒΕΝΧ

χανιά-ακατάσχετο-λογαριασμό-διαγραφ-493519

Επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η ΟΕΒΕΝΧ, με την οποία ζητάει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για επιχειρήσεις, διαγραφή προστίμων και άλλα μέτρα στήριξης:

«Η δύσκολη κατάσταση που συνεχίζουμε να βιώνουμε, μας ωθεί για πολλοστή φορά ψστο να σας μεταφέρουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των συναδέλφων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων και Αυτοαπασχολούμενων. Δυστυχώς, η επιδημιολογική εικόνα επιβεβαιώνει ότι η υγειονομική κρίση στη χώρα μας έχει μετατραπεί σε οικονομική και η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται πολύ μακρινή.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μικρομεσαία τάξη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ κινδυνεύει με αφανισμό το 50% της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας.

Για το λόγο αυτό ως Ομοσπονδία ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει γενναία μέτρα στήριξης για όλη την περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα:

 Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

 Άμεσο πάγωμα των κατασχέσεων έως την επανεκκίνηση της αγοράς και την σχετική οικονομική ομαλοποίηση.

 Διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων σε οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση της πανδημίας.

 Δυνατότητα ένταξης και εκταμίευσης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

 Επιδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» σε όλα τα επαγγελματικά δάνεια.

 Μείωση των εισφορών του ΕΦΚΑ με ταυτόχρονη στήριξη του ταμείου.

 Συνέχιση, μέχρι το πέρας της κρίσης, του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής για όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους, σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, όμως να μην είναι επιστρεπτέο.

 Δυνατότητα διατήρησης ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανεξαρτήτως ποσού για όλες τις επιχειρήσεις

 Πλήρης στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και ενίσχυση του εξοπλισμού ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε.

Επιπλέον, η ανασυγκρότηση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας απαιτεί μέτρα που θα ξεκινήσουν τώρα και θα συνεχίσουν και μετά το πέρας της Υγειονομικής κρίσης. Εστιάζουμε στη μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. και συντελεστών φόρου εισοδήματος, αφορολόγητο όριο εισοδήματος για τους επαγγελματίες και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για περιουσίες κάτω των 300.000 ευρώ.

Κύριε πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, ζούμε σχεδόν ένα χρόνο ανατρεπτικών αλλαγών στην επαγγελματική αλλά και στην οικογενειακή μας ζωή. Πλέον για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τίθεται θέμα επιβίωσης. Αφουγκραστείτε τα μηνύματα της κοινωνίας και στηρίξτε την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και εργασία. Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε ενέργειές σας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook