Χανιά | «Ακαπνίστας»: «Καπνίζω αλλά σέβομαι – Χανιά άκαπνη πόλη»

χανιά-ακαπνίστας-καπνίζω-αλλά-σέβ-823719

Ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» ξεκινά την εκστρατεία «Καπνίζω αλλά σέβομαι – Χανιά άκαπνη πόλη».

Η παρουσίαση της ενημερωτικής αυτής εκστρατείας θα γίνει την Τρίτη 12 Μαρτίου ώρα 18:00 έως 20:00 στην αίθουσα Λεκτόριο, Μίνωος 31

Σε σχετική του ανακοίνωση ο σύλλογος αναφέρει:

«Ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» ξεκινά την εκστρατεία «Καπνίζω αλλά σέβομαι – Χανιά άκαπνη πόλη» με διπλό στόχο. Αφενός να πείσει τους καπνιστές να καπνίζουν έξω. Και αφετέρου να ωθήσει τους υπεύθυνους των χώρων εστίασης, διασκέδασης, καταστημάτων, γραφείων καθώς και γενικά των κλειστών (ιδιωτικών και δημόσιων) χώρων και χώρων εργασίας, να σέβονται τους μη καπνιστές και να τους προφυλάσσουν από το παθητικό κάπνισμα ζητώντας από τους καπνιστές να καπνίζουν έξω.

Η παρουσίαση της ενημερωτικής εκστρατείας «Καπνίζω αλλά σέβομαι – Χανιά άκαπνη πόλη» θα γίνει την:

Τρίτη 12 Μαρτίου ώρα 18:00 έως 20:00 στην αίθουσα Λεκτόριο, Μίνωος 31, Χανιά

(Είσοδος ελεύθερη)

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μιλτιάδης Μαρκάτος, πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και θα παρουσιαστούν οι αφίσες, τα βίντεο και τα ηχητικά μηνύματα της ενημερωτικής εκστρατείας (τα οποία έχουν λάβει την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και υποστηρίζονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και προορίζονται για προβολή ανά την Ελλάδα και στην Περιφέρεια Κρήτης).

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι όλοι οι υπεύθυνοι των χώρων εστίασης, διασκέδασης, καταστημάτων, γραφείων και γενικά κλειστών (ιδιωτικών και δημόσιων) χώρων και χώρων εργασίας αλλά και οι εργαζόμενοι που υποφέρουν από τον καπνό σε αυτούς τους χώρους.

Ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» Σκοπός του Συλλόγου «Ακαπνίστας» είναι: α) η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος, β) η ενημέρωση των μη καπνιζόντων για τα δικαιώματά τους στον καθαρό αέρα, και γ) η δραστηριοποίηση όλων για την, κατά προτεραιότητα, προστασία από το παθητικό κάπνισμα των πλέον ευάλωτων ομάδων (ανήλικοι, αλλεργικοί, καρδιοπαθείς, έγκυες, ασθματικοί κλπ.).

Ο Σύλλογος αποτελεί μετεξέλιξη του Παραρτήματος Χανίων του Συλλόγου «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» που έχει ήδη στο ενεργητικό του αρκετές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν η συναυλία «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή» που οργανώσαμε στις 3 Ιουλίου 2018 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής «Ο Χαρίλαος». Πρόσφατα, προκήρυξε διαγωνισμό μαντινάδας ενόψει της εκδήλωσης «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή – 2019». Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση https://akapnistas.blogspot.com/.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook