Χανιά | Αίτημα αγροτών Σελίνου για ένταξη στις πληγείσες ομάδες από τον κορονοϊό

χανιά-αίτημα-αγροτών-σελίνου-για-έντα-1010259

Αίτημα για τη στήριξη της φυτικής και θερμοκηπιακής καλλιέργειας της Κρήτης λόγω των επιπτώσεων που έχει αποφέρει η πανδημία του κορονοϊού, κατέθεσε με υπόμνημά του στον Υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο Αγροτικός Σύλλογος Σελίνου Χανίων, που ζητά να ενταχθεί στις ομάδες που θα λάβουν οικονομική ενίσχυση λόγω κορονοϊού.

Αναλυτικά το σχετικό υπόμνημα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει επέλθει ζάλη στον πρωτογενή τομέα μετά από τα μέτρα, που σωστά έλαβε η πολιτική ηγεσία της χώρας για την αντιμετώπιση της νέας πανδημίας που πλήττει όλο τον πλανήτη. Σας υπενθυμίζουμε ότι φυτικές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κρήτης αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με όλα αυτά τα μέτρα που είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, όπου το κόστος παραγωγής έχει γίνει δυσανάλογο με τα έσοδα.

Στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση που έχει επέλθει το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών αλλά και ολόκληρη η χώρα, έρχονται τώρα να προστεθούν επιπλέον μέτρα έκτακτης ανάγκης, τα οποία, είναι απαραίτητα μεν, αλλά επιβαρύνουν κι άλλο την κατάσταση για τον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες συνεχίζουν τις εργασίες τους στα χωράφια για να υπάρχουν προϊόντα στα ράφια, όμως η μειωμένη ζήτηση(κλείσιμο λαϊκών αγορών, περιορισμός κυκλοφορίας κλπ) έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών των προϊόντων, κάτω από την τιμή κόστους και κινδυνεύοντας ακόμη να καταλήξουν στη χωματερή.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτή η καλλιεργητική περίοδος, μόνο ευνοϊκή δεν ήταν για τους παραγωγούς της Κρήτης λόγω καιρικών φαινομένων από την κλιματική αλλαγή.

Άρα για να συνεχίσουμε να σηκώνουμε στους ώμους μας το σημαντικότερο πυλώνα της οικονομίας μας, αυτό του πρωτογενή τομέα, σας ζητάμε να ενταχθούμε κι εμείς στις ομάδες που θα λάβουν οικονομική ενίσχυση λόγω κορονοϊού.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματά μας και ότι για άλλη μία φορά ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης δε θα εξαιρεθεί από τα προνόμια που χαίρουν άλλοι κλάδοι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook