Χανιά | Αισιοδοξία στις φιλοζωικές για το μέλλον των αδέσποτων – Τι υποσχέθηκε ο Σημανδηράκης

χανιά-αισιοδοξία-στις-φιλοζωικές-για-938126

Σε συνέχεια των επαφών της νέας δημοτικής αρχής Χανίων με φορείς που σχετίζονται και δραστηριοποιούνται στην προστασία των ζώων, πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντηση του νέου Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη «για τα Χανιά», κ. Γιάννη Νικηφοράκη, με τον πρόεδρο του σωματείου Arche Noah Kreta e.V., κ. Thomas Busch, την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων», κ. Έφη Τσεκμέζογλου και τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «ΤΟ ΝΗΣΙ», κ. Stefan Haak, παρουσία μελών και εθελοντών και των δυο σωματείων, όπου συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου Χανίων με την ομάδα της Arche Noah Kreta e.V. για την οργάνωση σε σταθερή βάση προγραμμάτων δωρεάν στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στα όρια του Δήμου Χανίων, προκειμένου εντός της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, να αρχίσει η μείωση των γεννήσεων αδέσποτων σκύλων και γατών.

Ο κ. Σημανδηράκης και ο κ. Νικηφοράκης εξέφρασαν την πολιτική βούληση τα προγράμματα αυτά να γίνουν θεσμός στα Χανιά, ώστε, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία του Δήμου με τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, να καλλιεργηθεί στους δημότες ο σεβασμός απέναντι στα ζώα, στο περιβάλλον αλλά και στους συνδημότες, ώστε να σταματήσουν οι αθρόες γεννήσεις και εγκαταλείψεις δεσποζόμενων ζώων, η μη τήρηση των κανόνων ευζωίας και η θανάτωση ζώων με δηλητήρια.

Η νέα δημοτική αρχή εξέφρασε την πρόθεσή της να καλέσει σε συνάντηση και τους ιδιώτες κτηνιάτρους που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, καθώς η συμβολή τους στα ζητήματα που άπτονται των ζώων συντροφιάς εν γένει και της φροντίδας και σταδιακής μείωσης του αδέσποτου πληθυσμού ειδικότερα, μπορεί να είναι καίρια.

Ο κ. Thomas Busch εξέφρασε την επιθυμία της ομάδας των κτηνιάτρων που εκπροσωπεί να συνεργαστεί με τον Δήμο, όπως συνεργάζεται ήδη απρόσκοπτα με άλλους Δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα φιλοζωικά σωματεία θα είναι, όπως πάντα, δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή και θα υποστηρίξουν με σθένος κάθε προσπάθεια που θα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση της προστασίας των ζώων, της μείωσης του αδέσποτου πληθυσμού και του ελέγχου των δεσποζόμενων ζώων.»

Όπως ενημέρωσαν οι σύλλογοι λίγο μετά την συνάντηση, «ο επικεφαλής της ομάδας των κτηνιάτρων που διενεργεί δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σε πολλούς δήμους της Ελλάδας με επιτυχία, φροντίζοντας τα αδέσποτα ζώα και ανακουφίζοντας οικονομικά τους εθελοντές φιλόζωους και τους δήμους με τους οποίους συνεργάζονται, ενημέρωσε ότι μπορεί να διαθέσει την ομάδα του τον Δεκέμβριο 2019 και τον Ιανουάριο 2020 για πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον Δήμο Χανίων.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νικηφοράκη, ο οποίος, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Σημανδηράκη είχε υποδεχθεί με ενθουσιασμό την ιδέα αυτής της συνεργασίας.

Η διοργάνωση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλή γραφειοκρατία, την οποία οι εθελοντές έχουμε ήδη προσφερθεί να διεκπεραιώσουμε για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με επιτυχία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook