Χανιά | Αιμοδοσία στην ΑΝΕΚ LINES – «Στόχος είναι η αλληλεγγύη» | Video+Photos

χανιά-αιμοδοσία-στην-ανεκ-lines-στόχος-1507552

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΑΝΕΚ LINES στα Χανιά. Δεκάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι και όχι μόνο, προσέφεραν το πιο πολύτιμο αγαθό, το αίμα τους, που πάντα χρειάζεται τόσο πολύ.

«Από την αρχαιότητα οι Έλληνες είχαν το «κοινόν», που σήμαινε ότι ευθύνη των πολιτών ήταν να κάνουν τους άλλους πολίτες καλύτερα. Στόχος δεν ήταν αυτό που λέμε σήμερα ανάπτυξη, δηλαδή περισσότερα χρήματα, αλλά η αλληλεγγύη. Σήμερα η ΑΝΕΚ δείχνει την ευαισθησία της με την αιμοδοσία, γιατί έτσι έχουμε μάθει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Κατσανεβάκης.

«Κάνουμε την αιμοδοσία για να βοηθήσουμε το νοσοκομείο, τους επισκέπτες, τα χρόνια περιστατικά. Το αίμα δεν πωλείται και είναι το πιο πολύτιμο αγαθό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ, Γιώργος Αρχοντάκης.

«Είναι πολύ σημαντικός μήνας ο Αύγουστος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΑΝΕΚ. Επόμενη αιμοδοσία την Παρασκευή αυτή 19 Αυγούστου, στην Τσουδερών, με τον σύλλογο Ορίζοντα και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει«, ανέφερε η Δέσποινα Ροδουσάκη, πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αγ. Ιωάννης».

«Συμμετείχα πρώτη φορά σε αιμοδοσία, ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Οι γιατροί με πρόσεξαν, δεν είναι τίποτα το φοβερό και καλό είναι να δίνουμε και μυελό των οστών», είπε η κα Πετρούλα Ανδρεάκη που έδωσε αίμα για πρώτη φορά.

Δείτε φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook