Χανιά | Άγρια πουλιά επέστρεψαν στον τόπο τους – Πετούν ξανά ελεύθερα στον κρητικό ουρανό

χανιά-άγρια-πουλιά-επέστρεψαν-στον-τό-1453346

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωση άγριων πουλιών στη θέση «Στου Πυροβόλη το καμίνι» στον επαρχιακό δρόμο Ίμπρου- Χ.Σφακίων.

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του Δήμου Σφακίων και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Τα πουλιά που απελευθερώθηκαν, εντοπίστηκαν με προβλήματα υγείας από συνεργάτες του Πανεπιστημίου και εθελοντές, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Στάλθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, αποθεραπεύθηκαν και επέστρεψαν στον τόπο τους για να πετάξουν πάλι ελεύθερα, στο κρητικό ουρανό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Περίθαλψης και Υποδομών Α’ Βοηθειών για την Άγρια Πανίδα σε Κρήτη και Αθήνα» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Η μεταφορά των πτηνών από Κρήτη-Αθήνα-Κρήτη έγινε με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ LINES.

Στην παραπάνω δράση παραβρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Χ.Σφακίων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μάνθου Αποστόλου και Ιωάννας Χατζηραφαηλίδου.

Συμμετείχαν επίσης οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ασκύφου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους την κ.Μαρία-Ελένη Κοτσάκη και τον κ Βαγγέλη Μαλεκάκη , οι οποίοι ύστερα από προετοιμασία μηνών ετοίμασαν και μοίρασαν στους παρευρισκόμενους ενδιαφέρον φυλλάδιο με συμβουλές και οδηγίες για τους επισκέπτες της φύσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους οσοι στήριξαν με τη παρουσία τους τη δράση και κυρίως τους πρωτεργάτες αυτής, την κ.Πόπη Μπαξεβάνη και τον κ.Σπύρο Λιαπάκη συνεργάτες του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που ανέλαβαν τη μεταφορά των πουλιών και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ήταν μια ιδιαιτέρως δυνατή εμπειρία και μια συνεργασία που ευχόμαστε να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook