Χανιά | Αγωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης Καντάνου-Σελίνου για το άνοιγμα των σχολείων: «Δεν θα ανεχθούμε αντιμετώπιση σαν πολίτες β’ κατηγορίας»

χανιά-αγωνία-της-λαϊκής-συσπείρωσης-κ-1063605

Ο αριθμός των μαθητών και η χρήση μάσκας αναμφισβητητα είναι σοβαρό ζήτημα για το άνοιγμα των σχολείων, όμως τα σχολεία έχουν και άλλα σοβαρά προβλήματα και ειδικά των ορεινών, μειονεκτικων περιοχών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου.

Αναλυτικά:

«Βασικό είναι η επάνδρωση με διδακτικό προσωπικό εγκαίρως για να μη παρουσιαστούν τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων.

Η εξεύρεση στέγης, οι αποστάσεις από τα αστικά κέντρα, το υψηλό κόστος ζωής αποτελούν αντικινήτρα για τους εκπαιδευτικούς και ενώ είναι διαχρονικά κυβερνήσεις και ιθύνοντες δεν δίνουν λύση.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθουμε την αντιμετώπιση σαν πολίτες β’ κατηγορίας και καθιστουμε υπεύθυνους Διεύθυνση παιδείας και κυβέρνηση για όποια προβλήματα παρουσιαστούν και απαιτούμε:

Άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού.

Κίνητρα για ορεινές μειονεκτικες περιοχές για έγκαιρη κάλυψη των κενών.

Μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, μαζικά τεστ.

Κάλυψη λειτουργικών αναγκών, μέσων υγιεινής και μονιμοποίηση προσωπικού καθαριότητας.

Όχι στην κατάργηση μαθημάτων όπως κοινωνιολογια καλλιτεχνικά, όχι κάμερες στα σχολεία.

Καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική εγρήγορση για σύγχρονο, δημόσιο δωρεάν σχολείο να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, χωρίς διακρίσεις και εμπόδια.

Γεωργιλάκης Γεώργιος

Λιτσαρδάκης Νικόλαος

Μαρακης Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook