Χανιά | Αγωνία για την εξαφάνιση της 60χρονης Αμερικανίδας! Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η οικογένεια

χανιά-αγωνία-για-την-εξαφάνιση-της-60χρ-889978

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν μέρες από την περιοχή του Κολυμβαρίου (δείτε εδώ).

Και χθες, πατά τις εντατικές έρευνες των αρχών, με τη συμμετοχή μάλιστα δύο εκπαιδευμένων σκυλιών της ΕΜΑΚ οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

Σημειώνεται πως στις σημερινές έρευνες δεν θα λάβουν μέρος τα σκυλιά της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται πως η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Souzan Eaton, βρίσκονταν στα Χανιά με αφορμή την πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Σύμφωνα με το Silver Allert που εκδόθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε από το Κολυμπάρι η 60χρονη, φορούσε πιθανότατα ροζ μπλουζάκι, λευκό σορτς και αθλητικά παπούτσια.

Επικεφαλής των ερευνών είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση της οικογένειας της αγνοούμενης Αμερικανίδας βιολόγου, Σουζάν Ήτον, η οποία όπως δηλώνει είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις έρευνες στα Χανιά,  φιλοξένησε τη Δευτέρα η επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής (MPI-CBG) “Μαξ Πλανκ” του Πανεπιστημίου της Δρέσδης.

Όπως αναφέρει το κείμενο που ανάρτησε το γερμανικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας του οποίου αγνοούμενη είναι Καθηγήτρια και επικεφαλής ερευνητικής ομάδας η 59χρονη επιστήμονας “η Σούζαν Ήτον εθεάθη για τελευταία φορά στις 2 Ιουλίου σε συνέδριο στο Κολυμπάρι Χανίων Κρήτης. Οι ελληνικές αρχές την αναζητούν, αλλά δεν την έχουν βρει ακόμη. Η αναζήτηση συνεχίζεται” τονίζει η γερμανική ιστοσελίδα για τη δυναμική επιστήμονας που όπως επσιημαίνει πιο κάτω “πρωταγωνιστεί στο ερευνητικό της πεδίο και συνάμα είναι μια δυνατής αθλήτρια, δρομέας και κάτοχος μαύρης ζώνης στο Τάε Κβο Ντο. Εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση, αυτή είναι η Σουζάν…”

Παράλληλα oi συνάδελφοι της από το Ινστιτούτο της Δρέσδης, σε μία έμπρακτη στήριξη  “άνοιξαν” έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό δωρεών, προκειμένου να συγκεντρωθούν 100.000 ευρώ. Θυμίζουμε πως ήδη έχει ανακοινωθεί η προσφορά αμοιβής 50.000 ευρώ σε όποιον βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο στον εντοπισμό της Σούζαν. Ήδη μάλιστα μέχρι το βράδυ της Δευτέρα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 33.000 ευρώ.

Η οικογένεια της Σουζάν ανακοινώνει:

Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στην ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία, το λιμενικό και τους εθελοντές για την αφοσίωση που επέδειξαν και επιδεικνύουν στην αναζήτηση της Σουζάν.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αναζήτηση μέχρι να τη βρούμε! Όπως σε όλες τις περιπτώσεις αγνοούμενου προσώπου, οι πιο σημαντικές πληροφορίες μπορούν να προέλθουν από τους τοπικούς κατοίκους, παραθεριστές ή συμμετέχοντες του συνεδρίου οι οποίοι ενδέχεται να έχουν παρατηρήσει κάτι το μεσημέρι της Τρίτης που θα μπορούσε να βοηθήσει την αναζήτηση.

Ενδιαφερόμαστε για οποιονδήποτε μπορεί να έχει δει αθλητικά παπούτσια σε τοπικές παραλίες και πέριξ ή στο δρόμο, καθώς και οποιονδήποτε βρισκόταν στην παραλία κάτω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι με οικογένεια και τους φίλους, των οποίων η δέσμευση, η αφοσίωση και η ανδρεία υπογραμμίζουν την αξιοσημείωτη αγάπη και στοργή που νιώθουμε όλοι μας για τη Σουζάν”.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook