Χανιά | Αγωνία για την ανάπλαση του Γυμνάσιου-Λυκείου Κολυμβαρίου

χανιά-αγωνία-για-την-ανάπλαση-του-γυμν-849387

Η Ομοσπονδία Ενώσεων συλλόγων Γονέων Κρήτης στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στης 20/4/2019 συζήτησε το σοβαρό κτηριακό πρόβλημα που απασχολεί την σχολική μονάδα του Γυμνάσιου –Λυκείου Κολυμβαρίου:

«Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα που δίνουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας που το τελευταίο διάστημα κινητοποιούνται και διεκδικούν την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του σχολικού συγκροτήματος ώστε από την νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσουν ομαλά τα μαθήματα.

Οι προθεσμίες ολοκλήρωσης του έργου παρατείνονται συνεχώς και μαζί παρατείνεται η αγωνία της σχολικής κοινότητας που βιώνει μια καθημερινότητα που δεν βοηθάει στην ασφάλεια και στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών.

Κομμάτι του  κτηρίου, όπου στεγάζεται σήμερα το Λύκειο Κολυμβαρίου, αποτελεί αυτή τη στιγμή το μόνο  τμήμα του ενιαίου σχολικού συγκροτήματος που λειτουργεί, καθώς το Γυμνάσιο στεγάζεται προσωρινά σε κτήριο του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, λόγω εργασιών στις κτηριακές υποδομές.

Το Γυμνάσιο στεγάζεται σε εξωσχολικές εγκαταστάσεις, ελλιπείς υποδομές θέρμανσης και εργαστηρίων, ανθυγιεινό περιβάλλον, απαρχαιωμένα-μη λειτουργικά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι όσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο των σπουδών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, άλλο τόσο σημαντικός είναι ο χώρος και ο τρόπος με τον οποίο αυτό το περιεχόμενο δίνεται στον μαθητή.

Διεκδικούμε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες. Με υποδομές που θα βοηθάνε στην θετική προσέγγιση απέναντι στη μάθηση ,στην αγωγή συνολικότερα, γιατί τα παιδιά μας είναι πρώτα άνθρωποι και μετα μαθητές.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πλατανιά από κοινού να δώσουμε αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και να απαιτήσουμε, από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια και τον Δήμο Πλατανια την άμεση ολοκλήρωση της ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook