Χανιά | Αγώνας μέχρι τέλους για τις υποβαθμίσεις των σχολείων – Πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς, αρκετά παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη | Video + Photos

χανιά-αγώνας-μέχρι-τέλους-για-τις-υποβ-1529759

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του υποβιβασμού των σχολικών μονάδων στα Χανιά. Το πρωί της Τετάρτης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντώνης Τσαλαπάκης ζήτησε να δοθεί νέα εισήγηση από την υπηρεσία προς το Υπουργείο ώστε να αλλάξει η απόφαση και τα σχολεία να λειτουργούν ομαλά.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Καντάνου, του Δραπανιά και του Σκινέ-Φουρνέ, παραμένουν να λειτουργούν ως πενταθέσια ο κ Τσαλαπάκης δήλωσε:

«Τα σχολεία, λειτουργούν ομαλά ως εξαθέσια. Η απόφαση να συγχωνεύσουν δύο τμήματα για δημιοσιονομικους λόγους, είναι μια πολιτική απόφαση, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει τα σχολεία και καλούμε να αλλάξει».

Παράλληλα, αναφορικά με τα κενά των εκπαιδευτικών ό πρόεδρος τόνισε πως αυτή τη στιγμή στον νομό Χανίων απουσιάζουν 127 εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη, ακόμα εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων δεν έχουν προσληφθεί στον νομό Χανίων. Κενά υπάρχουν επίσης, και στα τμήματα Ελληνομάθειας αλλοδαπών μαθητών, που ανέρχονται σε 44 εκπαιδευτικούς, ενώ δεν υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που να μπορούν να καλύψουν άδειες σε περιπτώσεις ανάγκης.

Ερώτηση τόσο στη Βουλή, όσο και στο Περιφερειακό Σύμβούλιο, έχει κατατεθεί σύμφωνα με τον Αλέκος Μαρινάκης Περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση. «Παλεύουμε για ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, από όπου κι αν προέρχονται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην διαμαρτυρία βρέθηκε και ο Σύλλογος Γονέων Χανίων, με την Μαρία Γιαννακάκη, μέλος του συλλόγου, να αναφέρει πως η υποβάθμιση, θα οδηγήσει σε ερήμωση των περιοχων, ενώ υπάρχουν και 127 παιδιά τα οποία ενώ έχουν την διάγνωση, δεν συμπεριλαμβάνονται στην Παράλληλη στήριξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook