Χανιά | Αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες του Κουμ Καπί από την αύξηση τελών των κοινοχρήστων χώρων

Οι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες του Κουμ Καπί στα Χανιά ζητούν να αναθεωρηθεί η αύξηση των τελών των κοινόχρηστων χώρων. Επιθυμούν να επιδειχθεί ενδιαφέρον και να μην εισπράττουν αδιαφορία. Θέλουν να νοιαστούν οι υπεύθυνοι για τη γειτονιά τους στον ίδιο βαθμό που νοιάζονται και οι ίδιοι.

Για τον λόγο αυτό καλούν τα ΜΜΕ της πόλης, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο πλάτωμα του Κουμ Καπί, στο τέρμα της οδού Ηπείρου, για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Αναλυτικότερα, με επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

Με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων με την αύξηση κατά 200% των τελών για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, οι καταστηματάρχες του Κουμ Καπί εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας.

Σε μία περιοχή όπου η μόνη αισθητική αναβάθμιση που βλέπουμε κάθε χρόνο είναι να βάφονται τα σκουριασμένα κάγκελα του παραλιακού μετώπου, σε μία περιοχή που το μόνο που ακούει εδώ και χρόνια είναι λόγια και μελέτες δίχως πράξεις, σε μία περίοδο που καλούμαστε να “συνέλθουμε” από την πανδημία και την κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων μας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων αποφάσισε να αυξήσει σε 60 ευρώ/τ.μ. από 20 ευρώ/τ.μ. την τιμή για τον χώρο που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματά μας.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΛΤΧ, κ. Μανώλη Κοτσιφάκη, του εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας για την άδικη απόφαση που πήρε ομόφωνα το συμβούλιο του ταμείου.

Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι η καθαριότητα στην περιοχή είναι προβληματική, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει μετά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Τσουπάκη σε συνάντησή μας μαζί του.

Το Κουμ Καπί έχει ανάγκη να προχωρήσει η μελέτη της ανάπλασης και να αλλάξει η εικόνα της περιοχής. Χρόνια ακούμε ότι δεν μπορούν να δαπανηθούν χρήματα για ουσιαστικά έργα επειδή θα πάνε χαμένα μόλις πραγματοποιηθεί η ανάπλαση και γκρεμιστεί η υπάρχουσα υποδομή της περιοχής. Και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουμε. Οι επιχειρηματιες της περιοχής με ευχαρίστηση θα πληρώσουμε τα τέλη που μας αναλογούν. Μέχρι τότε όμως και δεδομένων των συγκυριών ζητάμε μια δίκαιη μεταχείριση από το ΔΛΤΧ καθώς αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την αδιανόητη αύξηση των τελών. Ζητάμε από ΔΛΤΧ να = αναθεωρήσει την απόφαση του και να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν.

Δεδομένης δε της μικρής σεζόν για την περιοχή μας σε σύγκριση με άλλα σημεία της πόλης, η κατάσταση δυσκολεύει περαιτέρω για όλους μας. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στην ανατολική πλευρά του Κουμ Καπί όπου θα αντικρίσει πολλά κλειστά καταστήματα.

Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας να επιστρέψει το τέλος των 20 ευρώ/τ.μ., τότε επιφυλασσόμαστε για την διεκδίκησή του με κάθε νόμιμο μέσο. Παράλληλα, διεκδικούμε για τη γειτονιά μας πράγματα που για άλλες περιοχές των Χανίων είναι αυτονόητα, όπως συστηματική καθαριότητα, εκδηλώσεις και στο Κουμ Καπί, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των σπηλαιώσεων που έχουν προκαλέσει καθιζήσεις, να μπει ένα τέλος στη ρύπανση της θάλασσας του Κουμ Καπί από τους αγωγούς ομβρίων της ΔΕΥΑΧ και να σταματήσουν οι δυσάρεστες οσμές και επιτέλους την έναρξη των έργων ανάπλασης που ακούμε τόσα χρόνια και δεν βλέπουμε τίποτα.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ