Χανιά | Αγανακτισμένοι οι γονείς για τα κενά των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στα σχολεία

χανιά-αγανακτισμένοι-οι-γονείς-για-τα-1274379

Απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, δηλώνουν οι γονείς, για τα κενά των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης που υπάρχουν στα σχολεία των Χανίων.

Ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως αυτή την στιγμή τα κενά που υπάρχουν στον νομό, για παράλληλη στήριξη φτάνουν τα 170. Οι ίδιοι ζητούν να καλυφθούν όλες οι πραγματικές και επιτακτικές ανάγκες των παιδιών για ισότιμη μόρφωση.

Πιο αναλυτικά:

«Ο σύλλογος γονέων του 15 ου Δημοτικού σχολείου Χανίων συντάσσεται με εκατοντάδες ακόμα συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σε όλη τη χώρα και εκφράζει την απογοήτευση, την αγανάκτηση και την αγωνία του για τις δραματικές περικοπές. Περικοπές που επιχειρούνται από το Υπουργείο Παιδείας στον τομέα της παροχής παράλληλης στήριξης, σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ σε μαθητές που το έχουν απόλυτη ανάγκη και το δικαιούνται με βάση επίσημες γνωματεύσεις αρμόδιων επιτροπών!!

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και στηρίζουμε τους γονείς και μαθητές τα δικαιώματα των οποίων θίγονται κατάφορα ενώ παράλληλα επηρεάζεται και ολόκληρη η σχολική τάξη.

Οι γονείς, πέρα από τον καθημερινό αγώνα τους να στηρίξουν τα παιδιά τους, θα κληθούν να πληρώσουν από το υστέρημα τους την ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη ή νοσηλευτή, διαφορετικά θα κινδυνεύσουν να δούνε τα παιδιά τους να χάνουν το τρένο της εκπαίδευσης λόγω σοβαρών μαθησιακών ή άλλων( ιατρικής , κινητικης φύσης κλπ) δυσκολιών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τίθεται σοβαρό θέμα κινδύνου της υγείας και της ζωής των παιδιών.

Ενάμιση και πλέον χρόνο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακούμε συνεχώς τις φράσεις» ο,τι πουν οι ειδικοί» και » ο,τι εισηγηθεί η επιτροπή».

Ξαφνικά έρχεται το ίδιο το κράτος και πετάει στα σκουπίδια επίσημες γνωματεύσεις επιστημονικών επιτροπών( ΚΕΣΥ, ιατρικές κλπ) καλώντας τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και αυτές με τη σειρά τους τα σχολεία,να ομαδοποιησουν τις ανάγκες για Παράλληλη Στήριξη ,στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές ,κλπ έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν τους δύο ανά σχολείο!!!!

Τα σχολεία φυσικά έδωσαν τις πραγματικές ανάγκες αλλά αυτές χάθηκαν στο…. δρόμο!!

Ενδεικτικά στο σχολείο μας με τα ως τώρα δεδομένα οι ανάγκες για Παράλληλη Στήριξη είναι εννιά!!

Να κατανεμηθούν μετά λοιπόν οι δύο πώς; Να τεμαχίσουν σε πόσα κομμάτια;Να ιεραρχηθουν οι ανάγκες από ποιον όταν οι αντίστοιχες γνωματεύσεις έχουν δοθεί από τους αρμόδιους επιστήμονες και στα εννέα παιδιά;

Και αν κάποιο παιδί πάθει ή προκαλέσει κάποιο σοβαρό ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη;

ΖΗΤΆΜΕ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ :

• Να ανταποκριθεί και να καλύψει όλες τις πραγματικές και επιτακτικές ανάγκες των παιδιών για ισότιμη μόρφωση ( 270 κενά εκπαιδευτικών στο νομό αυτή την στιγμή και 170 τουλάχιστον στην παράλληλη στήριξη)

• μόνιμη και επαρκή παρουσία καθαριστριων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και με ιδιαίτερη μέριμνα για τα νηπιαγωγεία.

•καλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό και όχι με βραχυχρόνιες συμβάσεις.Αμεση στελέχωση των σχολικών μονάδων με επαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και καθηκόντων.

• Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

•15 μαθητές ανά τμήμα

Καλούμε τους συλλόγους γονέων του νόμου και τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10/9 στις 10:30 το πρωί στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( Γκερολα 48Β).

Στηρίζουμε τα παιδιά ΜΑΣ!!!

Διεκδικούμε το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια στις 13/9″

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook