Χανιά | Αδίστακτοι κυνηγοί μπήκαν σε χώρο του Ναυστάθμου για να θηρεύσουν – Επίθεση καταγγέλλει ο θηροφύλακας

χανιά-αδίστακτοι-κυνηγοί-μπήκαν-σε-χώ-1767899

Όχι μόνο παραβίασαν περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, επιτέθηκαν και στον θηροφύλακα. Ο λόγος για δύο κυνηγούς που το πρωί της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου μπήκαν εντός της Στρατιωτικής Περιοχής Σούδας στον Άγιο Παντελεήμονα, δίπλα στο ΒΟΑΚ προκειμένου να θηρεύσουν.

Σύμφωνα με καταγγελία  μάλιστα, ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε 2 φορές να κάνει όπισθεν, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του θηροφύλακα.

Αναλυτικά:

Το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο ένας εκ των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, κατευθυνόμενος προς τη ΔΔΧ για κατάθεση για το περιστατικό της προηγούμενης νύχτας, δέχτηκε τηλεφωνική καταγγελία, ότι στον Άγιο Παντελεήμονα, δίπλα στο ΒΟΑΚ, εντός της Στρατιωτικής Περιοχής Σούδας κάποιοι θηρεύουν.

Πράγματι εντόπισε, κοντά στην περίφραξη της στρατιωτικής περιοχής ένα σταθμευμένο όχημα, το οποίο έφερε κουτί για σκύλους. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Ναύσταθμος Κρήτης και ζητήθηκε να προσέλθει περίπολο, καθώς ο θηροφύλακας δεν μπορούσε να επιχειρήσει εντός της στρατιωτικής περιοχής.

Μετά από 20λεπτη αναμονή, εμφανίστηκαν 2 άτομα, μέσα από την περιφραγμένη στρατιωτική περιοχή με σκυλιά και όπλο κατευθυνόμενα στο όχημα.

Εξαρχής, παρότι ο θηροφύλακας τους ανακοίνωσε την ιδιότητά του, δεν έδειξαν διάθεση να συνεργαστούν και να δεχθούν τον έλεγχο.

Το γηραιότερο άτομο ήταν ιδιαίτερα εριστικό και μάλιστα, ως οδηγός του οχήματος και παρότι ο συνοδηγός είχε ανοιχτή την πόρτα και μιλούσε ακόμα με το θηροφύλακα, επιχείρησε 2 φορές να κάνει όπισθεν, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του θηροφύλακα. Τελικά, αποχώρησαν με το όχημά τους.

Στο περιστατικό ήταν μάρτυρες, από απόσταση, τα 2 άτομα του περιπόλου του Πολεμικού Ναυτικού, που στο μεταξύ είχαν καταφτάσει για να ελέγξουν την περιοχή.

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας σημείωσε τον αριθμό του οχήματος και υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για απείθεια, άρνηση ελέγχου και προσπάθεια πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook