Χανιά | Αδιαφορούν εντελώς για την παράλληλη στήριξη – Ελάχιστες προσλήψεις, τεράστιες οι ανάγκες

χανιά-αδιαφορούν-εντελώς-για-την-παρά-1205066
Eurokinissi

Στον Β’ γύρο προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προχώρησε τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων τοποθετήθηκαν 101 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, εκ των οποίων οι 85 στη γενική αγωγή και οι 16 στην ειδική αγωγή.

Το πρόβλημα με την παράλληλη στήριξη, με βάση αυτά τα δεδομένα, μόνο λυμένο δεν μπορεί να θεωρείται. Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Αντώνης Τσαλαπάκης, επισήμανε στο zarpanews.gr ότι με τις 16 προσλήψεις που έγιναν, απομένουν άλλες 124 περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και δεν έχουν καλυφθεί.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοποθετήθηκαν 14 εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής και 8 ειδικής αγωγής. Όσον αφορά την παράλληλη στήριξη όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννη Κυριακάκη, είναι ένας πενιχρός αριθμός που δεν καλύπτει τις ανάγκες σε καμία περίπτωση. Τα κενά στη Β’θμια, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, είναι πάνω από 100 στα Χανιά.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποστηρίζουν ότι είχαν ζητήσει από το υπουργείο να καλυφθούν τα κενά, αλλά το υπουργείο αποφάσισε αλλιώς.

Το υπουργείο φέρεται να θέλει, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων, να διεξάγεται η παράλληλη στήριξη ομαδοποιημένα, δηλαδή ένας εκπαιδευτικός να αναλαμβάνει περισσότερα παιδιά.

Για να γίνει ακόμα και αυτό βέβαια, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν παρεμφερή προβλήματα και να φοιτούν στην ίδια τάξη.

Με βάση τις προσλήψεις που έγιναν, διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να θέσει σε δεύτερη μοίρα την παράλληλη στήριξη στα δημόσια σχολεία, εξοικονομώντας χρήματα στην «καμπούρα» των πιο αδύναμων: των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται και ο Γ’ γύρος προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook