Χανιά | 9 μέρες στο μπλόκο οι αγρότες – Έκλεισαν ξανά τον δρόμο στα Μεγάλα Χωράφια

χανιά-9-μέρες-στο-μπλόκο-οι-αγρότες-έκ-1380645

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, για 9η ημέρα, βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χανίων.

«Μαζικοποιούμε το κέντρο του δίκαιου αγώνα μας που είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα αιτήματα μας. Λέμε αγωνιστικό όχι στην συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που εισπράξαμε από τις συναντήσεις με τους Υπουργούς και την Περιφέρεια» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά:

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής οδού στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια. Αντίστοιχα κλεισίματα έγιναν και στα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε του Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο του Νομού να ενισχύσουν και άλλο το μπλόκο, να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στα χωριά, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα κι έχουμε τα ίδια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι η κυβέρνηση να αποδεχθεί τα δικαιώματα μας και να τα υλοποιήσει:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.

 

  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία. 
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!

Καλούμε τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών να συνεχίσουν και να δυναμώσουν  ακόμα παραπάνω την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Την Παρασκευή 18/2 προχωράμε σε κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χανίων ενάντια στην τραγική κατάσταση του συστήματος Υγείας, να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις και να καλυφθούν όλα τα κενά στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Την Κυριακή στις 13:00 καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους και τους μαζικούς φορείς των Χανίων να δώσουν αγωνιστικό παρών στην μεγάλη κινητοποίηση στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Με τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στα μπλόκα και με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας, μπορούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook