Χανιά | 87 χρόνια από τη μεγάλη νίκη των ανταρτών επί του φασιστικού τάγματος του Σούμπερτ στα Μεσκλά

Tο Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χανίων τιμάει τους αντάρτες του ΕΛΑΣ καθώς και
στους κατοίκους των Μεσκλών που εξόντωσαν τον Γενάρη του 1944 το Χιτλεροφασιστικό Τάγμα του Λοχία Σούμπερτ.

Η μάχη στα Μεσκλά έδωσε τέλος στην δράση του αιμοβόρου Τάγματος του Σούμπερτ που
βαρύνονταν με πληθώρα εγκλημάτων σε Κρήτη και Μακεδονία.

Στα πλαίσια της επετείου της εξόντωσης των συνεργατών των Ναζί κατακτητών, την
Πρωτοχρονιά του 1944, αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του μνημείου την Κυριακή 24 Ιανουαρίου:

«Με την συμβολική αυτή κίνηση οι αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης, οι απόγονοί τους στον Νομό Χανίων καλούμε τον χανιώτικο λαό και την νεολαία να παραδειγματιστεί από τους αγώνες των παλαιότερων γενιών. Η εξόντωση του προδοτικού Τάγματος του Λοχία Σούμπερτ στα Μεσκλά Κυδωνίας, οι μάχες που έδωσαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ την περίοδο της τριπλής φασιστικής κατοχής της πατρίδας μας αποδεικνύουν ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν ακόμα και αντιπάλους που φαντάζουν ανίκητοι, όταν είναι οργανωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για να γίνουν κυρίαρχοι στον τόπο τους.

Τιμάμε τα θύματα των Ολοκαυτωμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τους αγώνες της εθνικής αντίστασης και καλούμε τον λαό μας να δυναμώσει τον αγώνα του απέναντι στο σύστημα που γεννά τον φασισμό και τον αξιοποιεί απέναντι στους λαούς. Παλεύουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ κατά χωρών και λαών προκαλώντας νέα ολοκαυτώματα, εκατόμβες θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις χώρες τους για να σωθούν.

Παλεύουμε για να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, για να
κλείσει η Βάση της Σούδας. Κανένας Έλληνας στρατιώτης σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Αποδέσμευση από οργανισμούς που δεν «προστατεύουν», αλλά αντίθετα υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ