Χανιά | 5 ασθενείς στην κλινική Covid, ένας παραμένει στη ΜΕΘ – Σχεδόν 100 τεστ καθημερινά στον αναλυτή του νοσοκομείου

χανιά-5-ασθενείς-στην-κλινική-covid-ένας-πα-1130778

Πέντε ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στην κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ ένας συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέα, η κατάσταση της υγείας του 42χρονου που βρίσκεται στη ΜΕΘ εδώ και μία εβδομάδα, παραμένει σταθερή. Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό από τις 23 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, τα τεστ που διεξάγει καθημερινά το Νοσοκομείο Χανίων έχουν φτάσει τα 90 κατά μέσο όρο. Στον μοριακό αναλυτή βγαίνουν τα αποτελέσματα από το βιολογικό υλικό που λαμβάνεται στο ίδιο το νοσοκομείο, σε όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού Χανίων και του Ρεθύμνου, εκτός από εκείνο που λαμβάνεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι πολίτες συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ κορονοϊού και στην ΤΟΜΥ Χανίων, με τον περιφερειακό συντονιστή του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Χανίων, Στέφανο Ντουκάκη, να ενημερώνει το zarpanews.gr ότι από τις 15 Οκτωβρίου, όταν και δόθηκε αυτή τη δυνατότητα, τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχουν προσέλθει στην ΤΟΜΥ να κάνουν το τεστ.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, τα τεστ που γίνονται στην ΤΟΜΥ φτάνουν τα 25 καθημερινά. To υλικό που λαμβάνεται, μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Χανίων για ανάλυση.

Ο αναλυτής έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μέχρι και 400 τεστ, σε περίπτωση 24ωρης λειτουργίας.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | 5 ασθενείς στην κλινική Covid, ένας παραμένει στη ΜΕΘ – Σχεδόν 100 τεστ καθημερινά στον αναλυτή του νοσοκομείου

  1. γιατι δεν κανουν πιο πολλα τεστ αφου το μηχανιμα το επιτρεπει; Ας κανουν 300 την ημερα.
    Αν βεβαια πας στο νοσοκομειο και πεις οτι θες να κανεις τεστ σου λενε εχεις 40 πυρετο αν οχι φυγε…
    Πριμοδοτουν τους ιδιωτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook