Χανιά | 45χρονος εργάτης έπεσε σε φρεάτιο από τον τρίτο όροφο οικοδομής | Photos

χανιά-45χρονος-εργάτης-έπεσε-σε-φρεάτι-820729

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στα Χανιά και συγκεκριμένα στην οδό Δημακοπούλου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Το ατύχημα σημειώθηκε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, όταν 45χρονος αλλοδαπός εργάτης έπεσε από τον τρίτο όροφο σε φρεάτιο.

Άμεσα οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά και την Πυροσβεστική η οποία συνέβαλε στην ανάσυρσή του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων.Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, τοποθετήθηκε επί του θέματος, τονίζοντας οτι πρέπει όσοι εργαζόμενοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες ασφαλείας της εργασίας τους να το καταγγέλλουν στο Κέντρο:

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι οτι ο άτυχος συνάδελφος εργαζόταν στο κλιμακοστάσιο, στο ασανσέρ, και έπεσε, χωρίς να γνωρίζουμε πως, από τον 3ο όροφο. Εμείς πήγαμε στο νοσοκομείο για να ψάξουμε τι έχει γίνει.Ο συνάδελφος είχε τις αισθήσεις του και μπορούσε να μιλήσει με τους συναδέλφους του. Εμείς ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά με την υγεία του. Επισημαίνουμε στους εργαζόμενους οτι πρέπει να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας, μήπως και σωθεί κάτι. Η οικοδομή είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα, οπότε πρέπει να φροντίζουν τόσο οι εργοδότες, όσο και οι εργαζόμενοι, να χορηγούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούνται.

Εάν κρίνουν οτι κινδυνεύει η ζωή τους να μην ανεβαίνουν σε κάποια σκαλωσιά, να μην ρισκάρουν την ζωή τους.Καλύτερα να χάσεις τη δουλειά σου παρά να πας στο νοσοκομείο ή να μην γυρίσεις καθόλου στο σπίτι σου

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ασφάλεια στις οικοδομές στα Χανιά, αυτό το κρίνει η Τεχνική Επιθεώρηση που διενεργεί του ελέγχους. Εμείς καλούμε τους συναδέλφους, όταν δεν τους χορηγούνται τα μέτρα προστασίας, να μας το καταγγέλλουν, μήπως καταφέρουμε και σώσουμε κάτι.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | 45χρονος εργάτης έπεσε σε φρεάτιο από τον τρίτο όροφο οικοδομής | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook