Χανιά  | 40 χρόνια από την έκρηξη του «Πανορμίτη»! Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες

χανιά-40-χρόνια-από-την-έκρηξη-του-παν-931052

Οι ανατριχιαστικές μνήμες της έκρηξης του μότορσιπ «Πανορμίτης», ενός περιστατικού που «σημάδεψε» τη Σούδα «ζωντάνεψαν», σήμερα το πρωί, με αφορμή την Επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε για την συμπλήρωση 40 χρόνων από το πρωτοφανές συμβάν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι που έζησαν και τους σημάδεψε το τρομακτικό συμβάν, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μιχάλης Τσουπάκης και εκπρόσωποι της Κοινότητας.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές κατοίκων της Σούδας που έζησαν το περιστατικό που σχεδόν ισοπέδωσε τη Σούδα:

Όπως είπε ο κ. Σταύρος Μυριδάκης που έζησε τα γεγονότα μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί το οτι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Σημειώνει χαρακτηριστικά πως ¨»ο Άγιος Νικόλαος εκείνο το πρωινό είχε απλώσει τα χέρια του πάνω από την Σούδα».

Ανάλογες είναι οι περιγραφές και του κ. Γιάννη Φωκά, κατοίκου της περιοχής που όπως λέει ακόμα υπάρχει στη μνήμη του η εικόνα του φλεγόμενου πλοίου, ενώ συγκλονίζουν οι αναμνήσεις από τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη, αλλά και η αγωνία των κατοίκων που έτρεξαν αμέσως στο σχολείο για να δουν αν είχε χτυπηθεί από τα κομμάτια της λαμαρίνας που έπεφταν σαν βροχή και είχαν εκσφενδονιστεί εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το πλοίο που είχε σχεδόν εξαϋλωθεί.

Την εμπειρία του μετέφερε και ο κ. Φραγκίσκος Κουρής που είπε πως στα κτίρια του Πεδίου Βολής όπου υπηρετούσε τότε από την έκρηξη ανοιγόκλεισαν οι πόρτες.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ υπήρξαν και 138 τραυματισμοί.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της κοινότητας της Σούδας κ. Δημήτρης Κλωθάκης

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook