Χανιά | 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Γ΄ Λυκείου

χανιά-1ος-πανελλήνιος-μαθητικός-διαγω-1051850

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου προκηρύσσει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δοκιμίου για την Γ΄ τάξη των Λυκείων όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας με θέμα «Οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Ο διαγωνισμός -ο οποίος για 18 συνεχόμενες σχολικές χρονιές διενεργούνταν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στη Γ΄ Γυμνασίου- απευθύνεται για πρώτη φορά στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, οι οποίο καλούνται  να αναφερθούν στην πολιτική των βενιζελικών κυβερνήσεων στον αγροτικό τομέα, να αναδείξουν τις αλλαγές και τις αναδιαρθρώσεις, που συντελέστηκαν σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και την ανάληψη της εξουσίας από το Κόμμα των Φιλελευθέρων, και να αξιολογήσουν τον αντίκτυπό τους. Τα δοκίμια θα αξιολογηθούν ως προς τη λεκτική τους αρτιότητα και ωριμότητα, τη διάρθρωση των σκέψεων, τη συνθετική και κριτική ικανότητα των μαθητών/τριών.

Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (Α.Π.: Φ15/145069/Δ2 23/10/2020) έχει ήδη αποσταλεί στις σχολικές μονάδες, ενώ έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.venizelos-foundation.gr ).

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook