Χανιά | 1500 ευρώ από μέλη και φίλους του ΚΚΕ σε απάντηση στο πρόστιμο της κυβέρνησης

χανιά-1500-ευρώ-από-μέλη-και-φίλους-του-κκε-1089055

Το ποσό των 1500 ευρώ προσφέρουν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στα Χανιά, ως μαχητική απάντηση, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2014, και προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Η ανακοίνωση:

«Μέλη και φίλοι του Κόμματος από τα Χανιά προσφέρουν 1500 ευρώ και  δίνουν άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση σε βάρος του ΚΚΕ, εφαρμόζοντας το άθλιο νομοθέτημα για τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο την παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση του. Στέλνουν, ταυτόχρονα με τις προσφορές, τα δικά τους μηνύματα ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται και ότι όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Κόμματος «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων που τα αντιμετωπίζει ως ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους, επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. Το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2014, προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, απαιτώντας την κατάργησή του, και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook