Χανιά | 12 ώρες μάθημα αντί για 35 κάνει το ΕΠΑΛ Καντάνου

χανιά-12-ώρες-μάθημα-αντί-για-35-κάνει-το-ε-948506

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην παιδεία, αλλά και πιο συγκεκριμένα στις συνθήκες στο σχολείο τους, κοινοποίησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου, στο οποίο αντί για 35 ώρες, οι μαθητές διδάσκονται μόλις 12, παρά το γεγονός οτι ήδη έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά:

«Στο ίδιο έργο θεατές

Η σύγχρονη κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο έργο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν διορίζει μόνιμους καθηγητές επειδή συμφέρουν πιο πολύ οι αναπληρωτές. Οι μόνιμοι, παίρνουν τα σωστά μόρια, ο μισθός τους είναι μεγαλύτερος καθώς έχουν και ασφάλιση, ενώ οι αναπληρωτές δεν έχουν τίποτα από αυτά. Κάπως έτσι συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων μας.

Παρόλο που οι γονείς μας φροντίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους ώστε να καταλήγει ένα ποσοστό στην εκπαίδευση, αυτό δεν συμβαίνει, κάνοντας πολύ πιο δύσκολη τη διαδικασία μάθησης και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα στο δικό μας Επα.Λ , γίνονται ελάχιστες ώρες στον τομέα της γεωπονίας και της οικονομίας, ενώ στον τομέα Υγείας δεν υπάρχει κανένας βρεφονηπιοκόμος ώστε να καλύψει έστω τις μισές ώρες, καταλήγοντας να μην κάνει τα μαθήματα ειδικότητας (εκτός Αγγλικών) . Απαιτούμε να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές ώστε να λυθούν τα προβλήματα μας. Είναι απαράδεκτο να έχει ήδη μπει Νοέμβριος και να διδασκόμαστε 12 ώρες αντί για 35 που είναι το σχολικό ωράριο και πρέπει να παρέχονται από το κράτος. Ντροπή και αίσχος για την παιδεία που παρέχει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μαθητές ΕΠΑ.Λ Καντάνου και πρόεδρος δεκαπενταμελούς.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook