Χανιά | 11 αιτήματα αναβολής στη δίκη για την Αγία Σκέπη – Παραπέμπεται στη δίκη και ο νύν αντιπεριφερειάρχης

χανιά-11-αιτήματα-αναβολής-στη-δίκη-για-1690011

11 αιτήματα αναβολής κατέθεσαν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων, οι δικηγόροι στην υπόθεση της Αγ. Σκέπης με την απόφαση για το εάν θα συνεχιστεί ή όχι η δίκη, να αναμένεται το μεσημέρι.

Αυτό που ζητούν είναι να ανασταλεί η εκδίκαση της υπόθεσης μέχρι να συζητηθεί το κακούργημα κάτι που εμφανίζεται ως υποχρεωτικό από το νόμο όταν δύο υποσχέσεις έχουν εξάρτηση η μία από την άλλη.

Ζητούν ακόμα να διαχωριστεί η υπόθεση και να δικαστούν ξεχωριστά οι ιδιοκτήτριες και οι εργαζόμενοι στην δομή από τους υπηρεσιακούς και αιρετούς. Στο μεταξύ έγινε γνωστή η οριστική παραπομπή σε δίκη του Νίκου Καλογερή μετά την ανάκληση του απαλλακτικού βουλεύματος.

«Υπάρχει εξάρτηση μεταξύ των δύο ποινικών δικών. Μια ενδεχόμενη απόφαση, δεσμεύει με ισχύ δεδικασμένου ένα ανώτατο δικαστήριο. Παράλληλα δεν προκύπτει καμία δικονομική βλάβη ούτε θέμα παραγραφής» ανέφερε ο δικηγόρος της μίας ιδιοκτήτριας κάνοντας λόγο παράλληλα για μια «τερατώδη εξωφρενική επέκταση της ποινικής δίωξης σε τρομακτικό βαθμό».

«Δεν μας χορηγούν το βιντεοσκοπικό υλικό, έχουμε κάνει τέσσερις αιτήσεις «ανέφερε.

Άλλος δικηγόρος υπεράσπισης εργαζόμενων στην δομή τόνισε πως » έχουμε δύο κατηγορίες κατηγορουμένων αυτούς που αφορούν την δομή αυτή καθαυτή και όσους είναι υπάλληλοι αιρετοί που δεν έχουν σχέση με την δομή» ενώ για » σαλαμοποίηση της υπόθεσης» έκανε λόγο άλλος δικηγόρος.

Την άποψή της ότι συντάσσεται με την αναστολή της δίκης αλλά και με τκν διαχωρισμό των κατηγορουμένων μετέφερε και η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας σημειώνοντας πως το σκέλος των υπηρεσιακών θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς να επηρεάζει την έκβαση της κύριας δίκης.

25 κατηγορούμενοι

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης ο νυν αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής. Είναι ακόμα οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής (μητέρα και κόρη) και ο γενικός γιατρός, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι εδώ και 14 μήνες μετά την απολογία τους τον Φεβρουάριο για τα κακουργήματα για τα οποία διώκονται.

Είναι ακόμα υπηρεσιακοί, εργαζόμενοι στην διεύθυνση δημόσιας υγείας της ΠΕ Χανίων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν:

  • Παράβαση καθήκοντος
  • Πλαστογραφία
  • Χρήση πλαστού
  • Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook