Χανιά | 1.000.000€ στο δήμο Αποκορώνου για αποκαταστάσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου

χανιά-1-000-000e-στο-δήμο-αποκορώνου-για-αποκα-1193538

Ο Δήμος Αποκορώνου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του ενός εκατομμυρίου Ευρώ, για αποκαταστάσεις από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου του 2020 στις υποδομές του Δήμου.

Όπως αναφέρει σχετικά η δημοτική αρχή «στις 10 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμος μας πλήγηκε από μία ακόμη θεομηνία -για 4η φορά τα τελευταία δύο χρόνια- η οποία άφησε πίσω της πολλές καταστροφές και κατέστησε δυσχερή έως αδύνατη την πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια και τους ελαιώνες. Οι Δημοτικές Ενότητες Γεωργιούπολης, Ασή Γωνιάς και Κρυονερίδας δέχτηκαν σύμφωνα με τα βροχομετρικά το μεγαλύτερο όγκο νερού, με τη δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά σε υποδομές της.

Χωρίς χρονοτριβή, καταγράψαμε άμεσα τα προβλήματα και με τεκμηριωμένα αιτήματα ζητήσαμε στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2020 έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και από το Υπουργείο Υποδομών μέσω της Περιφέρειας Κρήτης. Χάρη στην άμεση κινητοποίησή μας, καταφέραμε μέσα σε 6 ημέρες να εγκριθεί η πρώτη χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις συνεχείς εκκλήσεις και τις επείγουσες ανάγκες των δημοτών μας και σήμερα να λάβουμε χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών. Έχοντας πλήρη εικόνα των ζημιών, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας κατένειμε τις πιστώσεις σύμφωνα με τις ζημιές, τις ανάγκες, αλλά και αναλογικά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και την έγκριση των Υπουργείων.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου ευχαριστεί θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών Κο Κεφαλογιάννη για την ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό κ Καραμανλή και το Γ.Γ. κ Καραγιάννη, ενώ ο κύριος Υφυπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να ικανοποιήσει το αρχικό αίτημα για χρηματοδότηση του Δήμου, προκειμένου  να υπάρξει αποκατάσταση των υποδομών του, σε μεγαλύτερο εύρος.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook