Champions League: Στον αέρα ο τελικός της Κωνσταντινούπολης

champions-league-στον-αέρα-ο-τελικός-της-κωνσταντιν-1218581

Η Τουρκία μπήκε στην κόκκινη ζώνη λόγω κορονοϊού και η διεξαγωγή του τελικού Champions League (Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι) στην Κωνσταντινούπολη (29/5) βρίσκεται στον αέρα. Σε συνομιλίες με την UEFA η βρετανική κυβέρνηση για να διεξαχθεί η αναμέτρηση στην Αγγλία.

Αμφίβολη μοιάζει η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη (29/5), καθώς σήμερα η Μεγάλη Βρετανία έβαλε την Τουρκία στην κόκκινη ζώνη λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Telegraph η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την UEFA για να διεξαχθεί η σπουδαία αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι επί αγγλικού εδάφους.

Το επιχείρημα είναι ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί με τη μετακίνηση της γειτονικής χώρας στην κόκκινη ζώνη είναι ότι θα επηρεαστεί και η προετοιμασία των διεθνών των δύο ομάδων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ακολουθεί. Άλλωστε, μόλις την Πέμπτη (6/5) έγινε γνωστό ότι η Άστον Βίλα βρίσκεται σε επικοινωνία με την FA και την UEFA και ανέφερε πως προσφέρει το Βίλα Παρκ για τον τελικό της 29ης Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να ταξιδέψουν οι Άγγλοι οπαδοί στην Τουρκία.

Ο Γραμματέας Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τις ενέργειες: «Η αγγλική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοικτοί να φιλοξενήσουμε τον τελικό, αλλά είναι απόφαση της UEFA».Το «Ουέμπλεϊ» είναι σύμφωνα με την Telegraph η προφανής πρώτη επιλογή, ωστόσο την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο τελικός των playoffs ανόδου της Championship.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το γήπεδο της Τότεναμ, ενώ εναλλακτική είναι η μεταφορά σε χώρα που δεν βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη της Μεγάλης Βρετανίας.

Την ίδια ώρα πάντως, ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία περί «μεταφοράς» του τελικού σε αγγλικό έδαφος -στο Γουέμπλεϊ ή σε κάποιο άλλο μεγάλης χωρητικότητας γήπεδο- με την αγγλική και την τουρκική κυβέρνηση να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την UEFA.

Από την πλευρά του πάντως ο Σαπς τόνισε –εκ μέρους της αγγλικής κυβέρνησης- πως η Μ. Βρετανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει εφόσον πάρει το «πράσινο φως» απ’ την UEFA τον τελικό του Champions League. «Είμαστε πολύ ανοικτή στην προοπτική διεξαγωγής του τελικού στην Αγγλία. Η απόφαση εξαρτάται καθαρά απ’ την UEFA…».

Σημειώνεται πως οι αρχές του τουρκικού ποδοσφαίρου είχαν εκφράσει προ ημερών την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν από 4.000 φίλους της Σίτι και της Τσέλσι, επιτρέποντας την παρουσία συνολικά 25.000 θεατών στον τελικό του Champions League στο «Ataturk».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook