Champions League: Πόσα χρήματα θα πάρουν Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ αν κατακτήσουν τον τίτλο

champions-league-πόσα-χρήματα-θα-πάρουν-ρεάλ-μαδρίτ-1454424

Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League το Σάββατο (28/5) στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, διεκδικώντας το κορυφαίο τρόπαιο συλλόγων στον πλανήτη, μία θέση στην ιστορία, δόξα, αλλά και το έπαθλο των επιπλέον 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να πάρει ο νικητής, εκτός των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εξασφαλίσει οι δύο φιναλίστ, με τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε τον τίτλο της Premier League με δραματικό τρόπο την τελευταία αγωνιστική, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και το League Cup και θα επιδιώξει ένα ιδιαίτερο «τρεμπλ» στο «Σταντ ντε Φρανς».

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, στη δεύτερη θητεία του στο «Μπερναμπέου», πανηγύρισε τον τίτλο της LaLiga και έγινε επίσης ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος σε κάθε μια από τις «Big 5» λίγκες της Ευρώπης.

Οι Μαδριλένοι θέλουν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για 14η φορά, με την αγγλική ομάδα να επιδιώκει να κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου για έβδομη φορά.

Όπως σημειώνει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα «Calcio e Finanza», υπολογίζοντας τα έσοδα κάθε συλλόγου με βάση την πορεία του, προσθέτοντας για τον καθένα εκείνα σε περίπτωση τελικής επιτυχίας, ο σύλλογος που θα εισέπραττε τα περισσότερα σε περίπτωση θριάμβου είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα έβαζε στα ταμεία της 141.54 εκατομμύρια ευρώ. Κυρίως εξαιτίας των εσόδων από την ιστορική κατάταξή της που ανέρχεται στο ποσό των 36.4 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ, εάν καταφέρει και πανηγυρίσει το τρόπαιο, θα μπορούσε να υπολογίζει σε 128.29 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η νικήτρια εξασφαλίζοντας πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2022 θα λάβει ακόμη 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, εάν κατακτήσει το τρόπαιο, θα εισπράξει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook