Champions League: Ο αγώνας που περιμένει η Ευρώπη – «Περιμένουμε κάτι ξεχωριστό»

champions-league-ο-αγώνας-που-περιμένει-η-ευρώπη-1511776

Η κληρωτίδα της UEFA για την φάση των «16» του Champions League έφερε αντιμέτωπες κορυφαίες ομάδες και… παλιούς γνώριμους, με τα βλέμμτα να πέφτουν πάνω στο ζευγάρι Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν (σ.σ. επανάληψη του τελικού 2020), όπως επίσης και αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λίβερπουλ. Δύο ομάδες που κυριαρχούν στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 2 φορές στον μεγάλο τελικό, με τους Ισπανούς να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο αμφότερες.

Έτσι, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ιδιαίτερο λόγο να πει ότι όλοι στο στρατόπεδο των «κόκκινων» έχουν «κάτι ξεχωριστό να περιμένουν», ενώ πολλά Βρετανικά Μέσα χαρακτηρίζουν αυτή την αναμέτρηση ως ευκαιρία για να πάρουν… εκδίκηση. Η Ρεάλ νίκησε τη Λίβερπουλ με 1-0 τον Μάιο και κέρδισε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης για 14η φορά, έχοντας επίσης νικήσει τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στον τελικό της σεζόν 2017-18.

«Ξέρω ότι έχουμε παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μερικούς πρόσφατους τελικούς, αλλά δεν είναι τόσο συχνά που οι δύο σύλλογοι συναντιούνται σε διπλούς αγώνες, οπότε τώρα ανυπομονούμε για αυτό», είπε ο Κλοπ στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Βέβαια ο Γερμανός τεχνικός ξέρει ότι η έδρα της ομάδας του είναι ένα σημαντικό «χαρτί», καθώς το Άνφιλντ είναι ένα από τα γήπεδα στα οποία οι παίκτες της Λίβερπουλ έχουν πραγματοποιήσει μερικές από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις στην Ευρωπαϊκή τους ιστορία.

«Ξέρουμε επίσης ότι και το δικό μας δεν είναι πολύ κακό. Επιπλέον, ξέρουμε ότι έχουμε το Άνφιλντ και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Τα παιχνίδια απέχουν ακόμη λίγους μήνες, αλλά δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να σκεφτείς πώς θα είναι η ατμόσφαιρα και στα δύο παιχνίδια. Υπάρχει, βέβαια, πολύ ποδόσφαιρο που πρέπει να παιχτεί πριν από αυτό, οπότε θα επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι όπως έρχεται, αλλά ναι, αυτή η κλήρωση μας έδωσε κάτι ξεχωριστό να περιμένουμε».

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» :

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι

Μπριζ – Μπενφίκα

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Μίλαν – Τότεναμ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Τσέλσι

Ίντερ – Πόρτο

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 22 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι, στις έδρες των νικητών των οκτώ ομίλων, στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook