Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων – Λόγο για φασιστικές τακτικές έκανε ο Σεραφείμ Ρίζος

χαμός-στο-δημοτικό-συμβούλιο-χανίων-1287861

Τα άνω κάτω έφερε ο Σεραφείμ Ρίζος με σχόλιο του, κατά την διάρκεια του τακτικού συμβουλίου του Δήμου Χανίων, σε προσπάθειά του να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους σε αναστολή του δήμου.

Ο κ. Ρίζος, έκανε λόγο για φασιστικές τακτικές της δημοτικής αρχής, καθώς απομάκρυνε τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ενώ αποκάλεσε… δεξιές τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου.

Μου κάνει εντύπωση πραγματικά πως το άγχος της δημοτικής αρχής -σε όλες της τις εκφάνσεις – και στην προηγούμενη συνεδρίαση και σε αυτή την συνεδρίαση αλλά και η πολιτική δειλία που έδειξε η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠ, η κ. Ζερβουδάκη που της ζητήθηκε από 5 παρατάξεις να συζητηθεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του ΔΟΙΚΟΙΠ το ζήτημα και υπάρχει επιμονή στην άρνηση να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα με κόλπα του να βάλει Δ.Σ του ΔΟΚΟΙΠ, την ώρα που τα περισσότερα μέλη εργάζονται.

Και σήμερα, αντιμετωπίζουμε αυτήν την αντιμετώπιση από το σύνολο των δεξιών παρατάξεων που έχουμε μέσα εδώ (…) Στην πράξη, ενώ επικαλείστε την δημοκρατία, χρησιμοποιείτε επιχειρήματα που στον πυρήνα τους, σπέρνουν τον φασισμό (…) Το εμβόλιο δεν είναι για να επιβάλουν απολύσεις, είναι όπλο στα χέρια της επιστήμης»

Κι έπειτα… ήρθε η ένταση από όλες τις παρατάξεις, αλλά και από τον δήμαρχο ο οποίος μάλιστα ζήτησε και την αποβολή του Σεραφείμ Ρίζου από το δημοτικό συμβούλιο.

 

«Θεωρώ απολύτως απαράδεκτο να υπάρχει εδώ δημοτικός σύμβουλος ο οποίος λέει ευθέως ότι κάποιοι άλλοι που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο με την διαδικασία, με τις τοποθετήσεις τους ή οτιδήποτε άλλο, προωθούν μία φασιστική λειτουργεία, αντιμετώπιση απέναντι σε όλη αυτή την διεργασία που λέγεται δημοτικό συμβούλιο.

Είναι η δεύτερη φορά που κάποιος από εδώ εκστομίζει την λέξη φαδσισμό απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους. Θα πρέπει απέναντι σε αυτή την συμπεριφορά όλοι μαζί , όλο το δημοτικό συμβούλιο, να βάλει έναν φραγμό. Είναι απαράδεκτο. Το καταδικάζω. Δεν μπαίνω στην διαδικασία συνομιλίας με δημοτικούς συμβούλους και εν προκειμένω με τον Σεραφείμ Ρίζο ο οποίος χρησιμοποιεί αυτού του είδους την συμπεριφορά απέναντι στο συμβούλιο.

Κανείς από εδώ δεν είναι φασίστας, κανείς από την κοινωνία των Χανίων δεν έχει επιτρέψει να βρίσκεται φασίστας στο δημοτικό συμβούλιο» είπε ο κ. Σημανδηράκης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο, ο Δήμαρχος είπε: «Παρακαλώ πάρα πολύ πρόεδρε να λάβεις τα μέτρα σου απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές και να αποβάλεις το δημοτικό συμβούλιο τον κ. Ρίζο μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγα λεπτά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook