Χαμός σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας για το Airbnb

χαμός-σε-πολυκατοικία-στο-κέντρο-της-α-779633

Αιτία «πολέμου» αποτελούν για πολλούς ενοίκους πολυκατοικιών οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, τύπου Airbnb και δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιχειρούν να τις μπλοκάρουν μέσω των δικαστηρίων. Μια τέτοια περίπτωση έφτασε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας το οποίο καλείται να βρει λύση στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ενοίκων πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή διαμέρισμα περίπου 100 τ.μ. το οποίο μισθώνεται μέσα από την πλατφόρμα Airbnb φιλοξενώντας έως και 16 άτομα.

Όπως κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ιδιοκτήτρια διαμερίσματος από την ημέρα που η πολυκατοικία εντάχθηκε στο Airbnb υπάρχει μια γενική αναστάτωση.

«Ασχολούμαστε με την επιχείρηση του κυρίου, ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν. Η όχληση είναι διαρκής» ανέφερε εξηγώντας: «Βλέπουμε άτομα να μπαινοβγαίνουν όλες τις ώρες, χτυπούν κουδούνια το βράδυ, χρησιμοποιούν συνέχεια το ασανσέρ, αλλά και ο θόρυβος στη σκάλα συνεχίζεται όλο το βράδυ. Άλλες φορές χτυπούν τις πόρτες μετά τα μεσάνυχτα για να τους δανείσουμε ανοιχτήρια, ενώ αφήνουν και ξεκλείδωτη την εξώπορτα, με αποτέλεσμα να μπαίνουν χρήστες ναρκωτικών μέσα στην πολυκατοικία».

Μάλιστα, η μάρτυρας αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη τα περσινά Χριστούγεννα. «Ήταν περίπου 15 άτομα, χούλιγκανς, Βαλκάνιοι αν θυμάμαι καλά, και έκαναν πάρτι στο διαμέρισμα. Κάθονταν ημίγυμνοι στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, κάνοντας μεγάλη φασαρία και πίνοντας μπύρες».

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας καθώς και κατάχρηση των κοινοχρήστων υποδομών, όπως το ασανσέρ και η καθαριότητα, γεγονός που προκαλεί οικονομική επιβάρυνση σε όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται το ακίνητο, καταθέτοντας στο δικαστήριο, αντέτεινε πως πρόκειται για μία σύννομη βραχυπρόθεσμη μίσθωση και δεν αποτελεί τουριστικό κατάλυμα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τη φετινή χρονιά το διαμέρισμα έχει νοικιαστεί 40 ημέρες γεγονός που αποδεικνύει ότι η μίσθωση δεν είναι συχνή.

Επιπλέον, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι από τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων δεν προκύπτει αύξηση λόγω πρόσθετων βλαβών ενώ ανέφερε πως υποχρεώθηκε να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας όταν τόσο ο ίδιος όσο και οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν την απρεπή συμπεριφορά ιδιοκτητών. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook