Χαμός με τους “μαΐμού” εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα – Πλεύρης: «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε έρευνα και ενημέρωση της Εισαγγελίας. Οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στην Καρδίτσα και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, διαδέχονται η μία την άλλη. Άνθρωποι που δεν έκαναν το εμβόλιο, εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι. Εμβόλια έκαναν φτερά.

Ένα μεγάλο σκάνδαλο αρχίζει να ξεσκεπάζεται στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα. Η υπόθεση αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας που κατηγορείται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον κορονοϊό, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που έπρεπε να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφονται από γιατρό. Αυτά τα έγγραφα δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε για το θέμα που ανέκυψε πως: “Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.”

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά, Παναγιώτης Λαγούριας, επιβεβαίωσε το θέμα στο newsit.gr και ανέφερε: «Διαπιστώθηκαν κάποιες παρατυπίες. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν απο ένα ή δύο άτομα. Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες. Ελέγχονται όλα τα έγγραφα διότι στο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει πάνω απο 45.000 εμβολιασμοί. Θα ελεγχθούν όλα και σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει γίνει.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί. Μετά από πρόχειρη έρευνα που έγινε από στελέχη του Κέντρου Υγείας Παλαμά, το “κουβάρι” άρχισε να ξετυλίγεται με την έρευνα να συνεχίζεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στους 35 και τώρα βρίσκονται ήδη 47 που δηλώθηκαν ως εμβολιασμένοι. Λέγεται ότι ο αριθμός αυτός των εικονικά εμβολιασμένων είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο.

Το θέμα ίσως περιορίζεται στους τελευταίους δύο μήνες, μιας και η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν ήταν μόνιμη στο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά μπήκε για καλύψει τις καλοκαιρινές άδειες. Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου.

Τα βήματα του εικονικού εμβολιασμού

Οι “μαϊμού” εμβολιασμένοι, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε. Πρόκειται προφανώς για αντιεμβολιαστές που ήθελαν για διάφορους λόγους να εμφανιστούν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί ψεύτικα, βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και βρίσκονταν σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Ένα άλλο μελανό σημείο της υπόθεσης, είναι το τι γίνονταν τα εμβόλια που περίσσευαν μέσα από την παράνομη αυτή διαδικασία, καθώς από την καταμέτρηση δεν βρέθηκαν παραπάνω, όπως θα έπρεπε. Η υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για την υπόθεση

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, εκείνος διέταξε ΕΔΕ. Η Ε.Δ.Ε ανατέθηκε στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Ηλία Τσιαούση και θα είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα. Φυσικά, θα διερευνηθεί και το κίνητρο που είχε η υπάλληλος για να κάνει κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά είναι από αυτά που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος του εμβολιασμού στο νομό, μετά το νοσοκομείο Καρδίτσας. Μέχρι σήμερα έχει εμβολιάσει κοντά στους 40.000 πολίτες (έως και 400 εμβολιασμούς καθημερινά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ