Χαμός με τις μάσκες “μαμούθ” – Ποιος επιχειρηματίας τις έφτιαξε

χαμός-με-τις-μάσκες-μαμούθ-ποιος-ε-1105235

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι μια εταιρία αλουμινίου, με άσχετο δηλαδή αντικείμενο, ανέλαβε να παρασκευάσει τις μάσκες

Το φιάσκο με τις μάσκες παίρνει νέες διαστάσεις καθώς η διάθεση μεγάλου μέρους των 6 εκατ. για την παραγωγή μασκών -σύμφωνα με δημοσιεύματα – διατέθηκε στην εταιρία αλουμινίου Exalco.

Μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης για το πώς οι μαθητές θα προμηθεύονταν τις μάσκες εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ότι αυτές θα διατεθούν από το κράτος, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Με συνοπτικές διαδικασίες η ΚΕΔΕ αποφάσισε στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις την περασμένη εβδομάδα, να αναθέσει την παρασκευή μέρους των μασκών σε τρεις εταιρίες.

Ανάμεσα σε αυτές και η Exalco ΑΕ Βιομηχανία Αλουμινίου, η οποία ανέλαβε να παρασκευάσει πάνω από 300.000 μάσκες αντί ενός 1,12 ευρώ για κάθε μία από αυτές. Οι άλλες δύο εταιρίες είναι οι «ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ» και «ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ανάθεση στις εν λόγω εταιρείες έγινε κατόπιν αποχώρησης της Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ η οποία είναι συμφερόντων του Χρήστου Χούμπαυλη ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη γαλλική βιομηχανία Dassault, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Rafale.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ έκανε πίσω για να μη δημιουργηθεί θόρυβος, λόγω της εμπλοκής της στην αγορά των γαλλικών αεροσκαφών. Έτσι, έφτασε να αναλάβει μέρος της παρασκευής των μασκών η εταιρία Exalco.

One thought on “Χαμός με τις μάσκες “μαμούθ” – Ποιος επιχειρηματίας τις έφτιαξε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook