Χαμός με ΠΝΠ και ΚΥΑ: Ελεύθερη τελικά η πρόσβαση σε Μπάλο, Ελαφονήσι και Φαλάσαρνα

χαμός-με-πνπ-και-κυα-ελεύθερη-τελικά-η-605974
φωτογραφία αρχείου

Μπερδευτήκανε λίγο στην κυβέρνηση αλλά το σώσανε…

Αρχικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις απαγορεύσεις, που εκδόθηκε την Πέμπτη 5 Αυγούστου, έγραφε τα παρακάτω:

Άρθρο πρώτο

Απαγορεύσεις που αφορούν δάση, προστατευόμενες περιοχές και άλση

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

Μια μέρα μετά την Παρασκευή 6 Αυγούστου – και μετά από πολλές αντιδράσεις – η κυβέρνηση επανέρχεται με ΚΥΑ η οποία αναφέρει:

Άρθρο μόνο

Εξαιρέσεις από την απαγόρευση του άρθρου πρώτου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

1. Οι απαγορεύσεις του πρώτου άρθρου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 138) εξαιρετικώς δεν καταλαμβάνουν:

α) Κατοικημένες περιοχές,

β) θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές,

γ) ποτάμια και λιμναία συστήματα και

δ) τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

2. Οι απαγορεύσεις του άρθρου πρώτου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρετικώς δεν καταλαμβάνουν επίσης όσους μετακινούνται εντός του εθνικού οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί ο δήμος Κισσάμου να στείλει δελτίο τύπου και να ξεκαθαρίζει που και τι επιτρέπεται:

«Σύμφωνα με το άρθρο 1 της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, απαγορεύεται κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή εκτός των άλλων και σε περιοχές NATURA από χθες Παρασκευή στις 06:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 06:00 π.μ.

Μετά και την έκδοση, αργά χθες το βράδυ, της υπ’ αριθ. 1019/4/24-α΄(Αρ. Φύλλου 3653, Τεύχος Β΄) νέας ΚΥΑ, εξαιρούνται από την απαγόρευση αυτή του άρθρου 1 της από 5.8.2021 ΠΝΠ, οι θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και οι κατοικημένες περιοχές, τα ποτάμια και λιμναία συστήματα και οι τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Επομένως, κατόπιν των παραπάνω, σε όλες τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές NATURA του Δήμου Κισσάμου (Μπάλος, Λαφονήσι, Φαλάσσαρνα) επιτρέπεται στους επισκέπτες η πρόσβαση, η διέλευση και η παραμονή σε αυτές.

Από χθες το βράδυ έχουν ενημερωθεί από το Δήμο Κισσάμου για την σχετική εξαίρεση, όλοι οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς και τουριστικά γραφεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook