Χάλασε τα 100α γενέθλια των φυλακών με την πρώτη… απόδραση στην ιστορία τους | Video

χάλασε-τα-100α-γενέθλια-των-φυλακών-με-τη-906204

Η εκατοστή επέτειος της πλήρους λειτουργίας των φυλακών του Ποτζορεάλε κοντά στη Νάπολη εορτάσθηκε καταλλήλως με την πρώτη στα χρονικά επιτυχημένη απόδραση από το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα και μάλιστα με την πάντοτε αποτελεσματική, ως φαίνεται, μέθοδο των δεμένων σεντονιών.

Ένας 33χρονος Πολωνός, ο Ρόμπερτ Λισόφσκι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2018 για τη δολοφονία του Ουκρανού οικοδόμου Γιούρι Μπουσόγιοκ, κατάφερε να δραπετεύσει από τον εξωτερικό τοίχο των φυλακών, που συνορεύει με τον δρόμο της πόλης, χάρη στο αυτοσχέδιο σκοινί που έφτιαξε από τα σεντόνια του.

Ο δραπέτης, ύψους 1.80 και λεπτός στην κατατομή του, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από την αστυνομία της Νάπολης, η οποία διένειμε τη φωτογραφία του στα μέσα ενημέρωσης, με την προτροπή προς όποιον γνωρίζει, ή είδε το παραμικρό, να ειδοποιήσει τις Αρχές και να βοηθήσει στη σύλληψή του.

Όπως τονίζει ο συνήγορος των δικαιωμάτων των φυλακισμένων στην περιφέρεια της Καμπανίας, Σαμουέλο Τσαμπριέλο, στο Ποτζορεάλε, άγνωστο παραμένει πως ξέφυγε της προσοχής των φυλάκων ο δραπέτης, μιας και η φυλακή διαθέτει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τόσο των εσωτερικών χώρων, όσο και του περιβόλου της και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό της.

Ωστόσο, όλοι επιμένουν πως στην πρώτη απόδραση σ’ εκατό χρόνια λειτουργίας του Ποτζορεάλε, εκείνο που τώρα πρωτεύει είναι να συλληφθεί ο τολμηρός δραπέτης.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook