Car wallet: Πρόστιμα, point system, ΚΤΕΟ, δίπλωμα… όλα στο χέρι σου

car-wallet-πρόστιμα-point-system-κτεο-δίπλωμα-όλα-στο-χ-1426695

Μέσω του Car Wallet, η ένταξη στην προθήκη του κινητού όλων των διπλωμάτων οδήγησης θεωρείται ένα ακόμη σημαντικό βήμα και για την ταυτοποίηση μέσω του τηλεφώνου που «κουβαλά» ο κάθε πολίτης.

Πλήρως αναβαθμισμένη ετοιμάζεται η εφαρμογή να μπει στα smartphone με στόχο την ψηφιοποίηση του διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και την ασφάλεια του ΚΤΕΟ.

Πλέον δεν θα έχουμε πρόσβαση ηλεκτρονικά μόνο σε αυτά αλλά και στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που τυχόν έχουμε κάνει και έχουν βεβαιωθεί από την Τροχαία.

Ο αναθεωρημένος ΚΟΚ που βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας, προβλέπει μεταξύ άλλων την ψηφιοποίηση των διαδικασιών καταλογισμού αλλά και της είσπραξης των προστίμων. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η βεβαιότητα καταλογισμού ενός προστίμου δρα πολύ πιο αποτρεπτικά από ένα υψηλό πρόστιμο.

Επίσης μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στην είσπραξη των προστίμων καθώς σήμερα στην περίπτωση που ένα πρόστιμο δεν πληρωθεί, μεταφέρεται αυτόματα στις φορολογικές υποχρεώσεις του παραβάτη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία όμως καθυστερεί πάρα πολύ και με την ψηφιοποίηση των στοιχείων αυτό αλλάζει.

Πώς θα γίνεται αυτό:

Στην πλατφόρμα που ετοιμάζεται θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία των παραβάσεων στον λογαριασμό κάθε οδηγού, ακόμη και οι βαθμοί ποινής που αντιστοιχούν σε αυτές – το γνωστό μας point system – έτσι ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τους πόντους που έχει συγκεντρώσει.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η ψηφιακή μορφή του διπλώματος θα θυμίζει την εφαρμογή που δημιουργήθηκε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας και θα έχει νομική ισχύ σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα συνδεθεί με το Car Wallet το οποίο θα περιλαμβάνει ψηφιακά όλα τα στοιχεία του οδηγού αλλά και των οχημάτων του:

  • την άδεια οδήγησης (δίπλωμα),
  • την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος,
  • το ασφαλιστήριο συμβόλαιο,
  • τη βεβαίωση τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ),
  • το ιστορικό συντήρησης του οχήματος,
  • τις παραβάσεις και τους βαθμούς στο point system.

 

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook