Burger με απάκι, πιπεριά και σάλτσα εστραγκόν

burger-με-απάκι-πιπεριά-και-σάλτσα-εστραγκό-1700446

Μια εναλλακτική και απίστευτα νόστιμη εκδοχή του μπέργκερ με το κρητικό απάκι να παίρνει τη θέση που συνήθως έχει το μπιφτέκι και πατάτες όχι τηγανητές αλλά… σαν τηγανητές.

Υλικά

4 ψωμάκια για μπέργκερ

150γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες

1 μελιτζάνα φλάσκα, σε φέτες

2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από βάζο

2-3 πατάτες

λίγο ελαιόλαδο

λίγη ρόκα

αλάτι, θυμάρι

Για τη σάλτσα

100ml μαγιονέζα

100ml γιαούρτι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

1 κουτ. γλυκού εστραγκόν

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220˚C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μέτρια-λεπτά μπαστουνάκια. Τις ραντίζετε με δυο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και θυμάρι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι άκρες τους να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και την αφήνετε στο ψυγείο να ανακατευτούν τα αρώματά της.

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχος μισού δαχτύλου, τις αλατίζετε, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι.

Ψήνετε ελαφρά τις φετούλες απάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις βγάζετε στην άκρη. Κόβετε τα ψωμάκια οριζόντια στη μέση και τα βάζετε να ψηθούν για λίγο στο ίδιο τηγάνι που ψήσατε το απάκι. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες.

Για να σερβίρετε: Τοποθετείτε σε κάθε πιάτο το κάτω μέρος του ψωμιού, αλείφετε με λίγη σάλτσα, βάζετε μια φέτα μελιτζάνα, μερικά κομματάκια πιπεριά Φλωρίνης, μια δεύτερη φέτα μελιτζάνας, μερικά κομματάκια απάκι και λίγη ρόκα. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού αφού το αλείψετε με λίγη επιπλέον σάλτσα. Συνοδεύετε με τις πατάτες και λίγη επιπλέον σος σε ένα μικρό μπολ και σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook