Brownies με τυρί κρέμα

brownies-με-τυρί-κρέμα-1611776

Brownies με τυρί κρέμα από την Αργυρώ

Φτιάξτε αυτά τα μπράουνις με τυρί κρέμα και κακάο γιατί έχουν πλούσια σοκολατένια γεύση και θα ξετρελαθούν όλοι! Εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες. Κόψτε το μόλις κρυώσει σε μικρά κομματάκια μπουκίτσες και δεν θα μείνει ψίχουλο!

Υλικά

Για τα brownies

  • 250 γρ. βουτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες (κάψουλες με σκόνη)
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. κακαο άγλυκο
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Για το μείγμα τυριού

  • 300 τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό.
  • Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες.
  • Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ, το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
  • Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί 24×24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια και το τυρί κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
  • Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από τα brownies.
  • Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα των μπράουνις.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC στο αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο του.
  • Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να σταθεί, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα.
  • Αφού κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε με προσοχή (γιατί η καρδιά του είναι υγρή) και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο.

Μυστικά

  • Αν θέλετε στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα τα brownies αφού κρυώσουν ελαφρά.
  • Τα brownies για να βγουν ζουμερά και λαχταριστά δεν πρέπει να τα παραψήσετε.
  • Αλλιώς θα στεγνώσουν θα ξεραθούν και θα τρίβονται.
  • Όταν φτιάχνετε μπράουνις μην ανακατεύετε πολύ ώρα το μείγμα από την ώρα που θα μπει το αλεύρι.
  • Αν ανακατεύετε πολύ ώρα το αλεύρι στο μείγμα, θα βγουν σφιχτά και μαστιχωτά και όχι αφράτα και ζουμερά.
  • Η γεύση σε αυτή την συνταγή είναι φανταστική.
  • Μοιάζει με τσιζκέικ σοκολάτα και μπράουνις μαζί.
  • Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν τελείως και θα ξεραθούν.
  • Μετά τα 30 λεπτά ψησίματος είναι έτοιμα.
  • Η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και μέσα παραμένουν ζουμερά και αφράτα.
  • Το εσωτερικό τους θα έχει υγρασία.
  • Για αυτό θα τα αφήσετε να σταθούν και να σταθεροποιηθούν για 10 με 15 λεπτά αφού ψηθούν.
  • Μετά κόβετε και σερβίρετε.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook