Brownies με πορτοκάλι και κάρδαμο

brownies-με-πορτοκάλι-και-κάρδαμο-893917

Χρόνος Εκτέλεσης 20′  Χρόνος  Αναμονής 1 ώρα  Χρόνος  Ψησίματος 40′

Μερίδες 16 Βαθμός Δυσκολίας  2

Συστατικά

Για τα brownies

175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά μεσαία

50 γρ. γάλα

200 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ κ.γ. κάρδαμο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. κουβερτούρα

250 αλεύρι γ.ο.χ.

30 γρ. κακάο

1 κ.γ. σόδα

16 μπισκότα βουτύρου

Για την κρέμα anglaise

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. γάλα

125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κρόκοι από μέτρια αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. κοφτό κάρδαμο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

16 marshmallows

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για τα brownies

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1- 1 ½ λεπτό στα 800 Watt. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, τις ζάχαρες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το κάρδαμο, το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Κόβουμε την κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε στο μπολ με το μείγμα. Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20×30 εκ. και τη βουτυρώνουμε. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα μπισκότα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.

Για την κρέμα anglaise

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη μισή ζάχαρη και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κάρδαμο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Με πολύ προσοχή βάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύουντας συνεχώς. Το γάλα πρέπει να το βάζουμε πολύ αργά γιατί είναι ζεστό και δεν θέλουμε να γίνουν τα αυγά ομελέτα.

Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία μαρίζ μέχρι να δέσει το μείγμα μας.

Αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ.

Σερβίρουμε με τα marshmallows καμένα με φλόγιστρο και φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook