Brownies με μήλα

brownies-με-μήλα-1562136

Λαχταριστά, αρωματικά brownies με μήλα από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη. Θα ξετρελαθείτε!

#tsoulotip: Προσέχουμε να έχουμε χαμηλή φωτιά όταν λιώνουμε το βούτυρο, για να μην μας καεί. Θέλουμε να αποκτήσει ένα ωραίο φουντουκί χρώμα.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μήλα

  • 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 30 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα κανέλα

Για τα brownies

  • 2 αυγά μεσαία
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 230 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο (icing)

  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50-80 ml γάλα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Για τα μήλα

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μήλα, το σιρόπι σφενδάμου και τη κανέλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, μέχρι να πάρει ένα ελαφρά σκούρο χρώμα.
  • Επειτα το σουρώνουμε μέσα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τα brownies

  • Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρφανέψουν τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε εκ νέου, μέχρι να απορροφηθεί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια ορθογώνια φόρμα, διαστάσεων 33×22 εκ., που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Για το γλάσο

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο μείγμα.
  • Σερβίρουμε τα brownies με το γλάσο.

giorgostsoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook