Brownies με μήλα
Λαχταριστά, αρωματικά brownies με μήλα από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη. Θα ξετρελαθείτε!
#tsoulotip: Προσέχουμε να έχουμε χαμηλή φωτιά όταν λιώνουμε το βούτυρο, για να μην μας καεί. Θέλουμε να αποκτήσει ένα ωραίο φουντουκί χρώμα.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μήλα
- 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 30 ml σιρόπι σφενδάμου
- 1 πρέζα κανέλα
Για τα brownies
- 2 αυγά μεσαία
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 230 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το γλάσο (icing)
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50-80 ml γάλα
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Για τα μήλα
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μήλα, το σιρόπι σφενδάμου και τη κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, μέχρι να πάρει ένα ελαφρά σκούρο χρώμα.
- Επειτα το σουρώνουμε μέσα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα brownies
- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρφανέψουν τα αυγά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε εκ νέου, μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια ορθογώνια φόρμα, διαστάσεων 33×22 εκ., που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Για το γλάσο
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο μείγμα.
- Σερβίρουμε τα brownies με το γλάσο.