Brownies με αλμυρά φυστίκια peanuts

brownies-με-αλμυρά-φυστίκια-peanuts-1570994

Το πιο ζουμερό και αμαρτωλά σοκολατένιο μπράουνις που έχουμε φάει. Στο εσωτερικό του κρύβει αράπικα φυστίκια peanuts και από πάνω τραγανό crumble.

Υλικά

Κομμάτια: 14

Για το brownies

  • 150 γρ. αλμυρά φυστίκια peanuts, χωρίς φλούδα, αλατισμένα
  • 375 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη
  • 300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια
  • 8 αυγά
  • 300 γρ. ζαχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. κακάο

Για το crumble

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Brownies

  • Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. και του φτιάχνουμε έναν πάτο από αλουμινόχαρτο (βλ. μυστικά).
  • Κόβουμε έπειτα δύο λωρίδες αντικολλητικό χαρτί και τις κολλάμε στα τοιχώματα, από την εσωτερική, βουτυρωμένη πλευρά τους.
  • Στη συνέχεια, τοποθετούμε το τσέρκι μέσα σε ένα ταψί, για να είναι πιο σταθερός ο πάτος του.
  • Βάζουμε τα φυστίκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο, στους 180°C για 10 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Έπειτα τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια στο γουδί ή πιέζοντάς τα με τη λάμα ενός μεγάλου μαχαιριού.
  • Ένας άλλος εύκολος τρόπος να χοντροσπάσουμε τα φυστίκια είναι με τον πλάστη: Τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και περνάμε από πάνω έναν βαρύ πλάστη για να τα σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Βάζουμε τις τεμαχισμένες κουβερτούρες μαζί με το βούτυρο μέσα σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ και το στερεώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία έχουμε βάλει να βράσει λίγο νερό).
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα σπασμένα φιστίκια και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και παράλληλα ετοιμάζουμε το crumble.

Crumble

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με τα δάχτυλά μας τα τρίβουμε μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθούν χοντρά ψίχουλα.
  • Σκορπάμε τα ψίχουλα στην επιφάνεια του μπράουνι.
  • Προσοχή: Αν τα υλικά ενωθούν σε ζύμη, αντί να γίνουν ψίχουλα (εξαρτάται από τη θερμοκρασία τόσο των υλικών όσο και του περιβάλλοντος), θα χρησιμοποιήσουμε τον χοντρό τρίφτη για να τρίψουμε το κραμπλ.
  • Ψήνουμε μόνο για 20-22 λεπτά. Θέλουμε να παραμείνει υγρό στο κέντρο.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το μπράουνι πάνω σε σχάρα να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Ή μπορούμε να περιμένουμε να χλιαρύνει αρκετά και έπειτα να το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
  • Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσει καλύτερα και την υγρασία του.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook