Brownie lasagna

brownie-lasagna-1617906

Συστατικά

Για το brownie

  • 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη λαδόκολλα
  • 320 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά, μεσαία
  • 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο, + έξτρα για τη λαδόκολλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. γλυκόζη

Για την γκανάς

  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 340 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για το frosting

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. κουβερτούρα, σε flakes

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ορθογώνιο ταψί 20×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τη λαδόκολλα.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και την κουβερτούρα, το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο. Προσέχουμε να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό της κατσαρόλας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το μπολ από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μπολ την άχνη και κρυσταλλική ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το ασπράδι αβγού, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη γλυκόζη, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να κρυώσει καλά το brownie και να σταθεροποιηθεί.

Για την γκανάς

  • Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα, και αφήνουμε στην άκρη για 30 δευτερόλεπτα να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαρίζ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να δημιουργηθεί μια λεία γκανάς.
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για το frosting

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να δέσει το frosting.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε το brownie από το ταψί, το κόβουμε στη μέση κατά πλάτος και έπειτα το κάθε κομμάτι στη μέση οριζόντια, ώστε να έχουμε συνολικά 4 κομμάτια brownie.
  • Τοποθετούμε ένα κομμάτι brownie σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε το ¼ από την γκανάς με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε πάνω από την γκανάς το 1/3 από το frosting και το απλώνουμε με τη σπάτουλα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια brownie, για την υπόλοιπη γκανάς και το υπόλοιπο frosting. Η τελευταία στρώση θα είναι η γκανάς.
  • Μεταφέρουμε τo brownie lasagna στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
  • Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και το πασπαλίζουμε με flakes κουβερτούρας.
  • Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook