Brexit: Τα βρήκαν ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία!

brexit-τα-βρήκαν-εε-και-μεγάλη-βρετανία-804945

Επετεύχθη συμφωνία για το Brexit μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από μια περίοδο έντονων διαπραγματεύσεων.

Πιο αναλυτικά, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία, με την οποία αποχωρεί η Βρετανία από την ΕΕ.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε επιτρέπει το εμπόριο αγαθών χωρίς δασμούς και ποσοστώσεις μετά τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη βιομηχανία υπηρεσιών – περίπου το 80% της οικονομίας της Βρετανίας – ή στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ είπε πως «ανακτήσαμε τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων, του εμπορίου και των αλιευτικών υδάτων μας».

«Η συμφωνία είναι καταπληκτικά νέα για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε κάθε τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που βασίζεται σε μηδενικούς δασμούς και μηδενικές ποσοστώσεις η οποία έχει επιτευχθεί ποτέ με την ΕΕ», δήλωσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «επιτύχαμε αυτή τη μεγάλη συμφωνία για ολόκληρο το ΗΒ σε χρόνο ρεκόρ, και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η οποία προστατεύει την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς μας και τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας μέσα σε αυτήν».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις δηλώσεις που έκανε για το Brexit, ανέφερε τα εξής:

«Θα συνεχίσουμε την συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, της ασφάλειας και των μεταφορών. Επιπλέον, στο στο προϋπολογισμό της ΕΕ περιλαμβάνεται ποσό που θα δοθεί σε επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το Brexit».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «σε μια στιγμή κρίσης πρέπει να τραβάμε τον άλλον επάνω και όχι να στον σπρώχνουμε για να πέσει. Εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε ένα».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «σήμερα αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, καθώς φτάσαμε σε μια συμφωνία έπειτα από καιρό».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook