Brexit: Διαπραγματευτικό «θρίλερ» σε Βρυξέλλες και Λονδίνο – Φόβοι για «ναυάγιο»

brexit-διαπραγματευτικό-θρίλερ-σε-βρυξέ-804945

Δραματική τροπή έχουν πάρει και πάλι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, σε ένα ακόμη – πιθανότατα το τελευταίο – θρίλερ της πολύκροτης «σειράς» του Brexit.

Η υπόθεση της μελλοντικής σχέσης ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελέσει, όπως είναι γνωστό, ένα από τα βασικά θέματα της συνόδου κορυφής των «27», που διεξάγεται στις 10-11 του μήνα. Οι εξελίξεις θα απασχολήσουν και τη σημερινή συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, που ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, καθώς παραμένουν οι διαφορές σε μια σειρά κρίσιμα μέτωπα, όπως τα δικαιώματα αλιείας στη Μάγχη, το καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις, καθώς και το πλαίσιο των ποιοτικών ελέγχων και της χρήσης συγκεκριμένων ουσιών στην παραγωγή. Το απόγευμα αναμένεται, μάλιστα, να υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται πως το χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου, μιας και καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει δείξει διάθεση για να δοθεί παράταση στις διαπραγματεύσεις. Στην περίπτωση ναυαγίου, τότε ΕΕ και Βρετανία θα εισέλθουν σε αχαρτογράφητα νερά, με την αβεβαιότητα να είναι έντονη και τις αγορές να προετοιμάζονται για σοβαρές επιπτώσεις.

Πηγή: libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook