Boho Chic: Η ανέμελη πλευρά της διακόσμησης

boho-chic-η-ανέμελη-πλευρά-της-διακόσμησης-1693087

Boho. Είναι η συντομογραφία του Bohemian. Προέρχεται από τη γαλλική ομόηχη λέξη Μποέμ (Boheme) που αρχικά σήμαινε καταγωγή από τη Βοημία. Οι νομάδες της Τσεχίας και ο τρόπος ζωής τους, η πολυχρωμία που τους χαρακτήριζε, τα σχέδια και οι υφές. Τα ταξίδια, το layering, η φιλοσοφία ζωής. Η ανεμελιά. Η χαλαρότητα.

Μποέμ. Λέξη που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να χαρακτηρίσει τους μη συμβατικούς Γάλλους καλλιτέχνες. Ποιητές, λογοτέχνες, ζωγράφοι του 1930, έντονες προσωπικότητες, κόντρα στη μπουρζουαζία δημιουργούν τη δική τους εικόνα, με μοναδικό στόχο να ξεχωρίζουν από τη μάζα. Ξενοιασιά, ανέμελος τρόπος ζωής και σκέψης, θετική διάθεση, μεγάλα όνειρα, επιμελώς ατημέλητοι. Η μποέμικη στάση ζωής δημιουργεί το δικό της στιλ. Και η μποέμικη μόδα γίνεται τεράστια και διαχρονική τάση που επεκτείνεται μέχρι και τη διακόσμηση.

Το ζητούμενο η απελευθέρωση από τις συμβάσεις. Η ελευθερία, η χαλαρή έκφραση.

To Boho Chic αποτελεί ένα στιλ που συνδυάζει hippie, rock, vintage, ethnic και chic. Συνδυασμός πολλών χρωμάτων, διαφορετικών υφών και μοτίβων, το ένα πάνω στο άλλο, εμπνευσμένο από τους νομάδες που ταξίδευαν συνεχώς με όλα τους τα υπάρχοντα. Αυτό σημαίνει ότι έβαζαν τα ρούχα τους το ένα πάνω σε άλλα, για να κρατηθούν ζεστοί, αλλά και για να μην χρειάζεται να κουβαλάνε συνεχώς τεράστιο βάρος.

Η ουσία του Boho είναι μια πολύ φυσική εμφάνιση. Απελευθερωμένη από την αυστηρότητα και τους κανόνες. Ξύλο, φυσικά υλικά, αντιφατικά patterns συνδυασμένα μεταξύ τους, layering. Εμπριμέ, γεωμετρικά και έθνικ μοτίβα, υφές και έντονα χρώματα.

Στο design, το Boho Chic χαρίζει στο χώρο μια ανεμελιά και δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Ψάθινα καλάθια ή πιάτα, πολλά μαξιλάρια, φυτά σε γλάστρες. Γεωμετρικά ή tribal μοτίβα και διαφορετικές υφές υφασμάτων. Το μυστικό της Boho διακόσμησης είναι να δείχνει ο χώρος υπέροχος, στιλάτος και οργανωμένος, χωρίς όμως όλα τα παραπάνω να μαρτυρούν προσπάθεια. Επιμελώς ατημέλητος ή χαλαρά επιμελής. Αυτό.

Τα βασικά στοιχεία της Boho διακόσμησης είναι τα γήινα χρώματα στους τοίχους και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Η επαφή με τη φύση χρωματίζει ολόκληρο το πνεύμα αυτής της τάσης και φυσικά το χαλαρό ύφος και στιλ.

Τα έντονα σχέδια σε υφάσματα και μαξιλάρια, οι διαφορετικές υφές, πολλά μαξιλάρια σε καναπέδες και μαξιλάρες στο πάτωμα, ριχτάρια, καθρέφτες, πίνακες, ιδιαίτερα φωτιστικά και λαμπάκια.

Προσθέστε γλάστρες ή γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου. Και αγαπήστε το mix & match. Άρα το παλιό συνυπάρχει υπέροχα με το μοντέρνο.

Συνδυάστε μεταξύ τους πολλά μαξιλάρια με διαφορετικά σχέδια. Γεωμετρικά και tribal prints, σκαμπό, κορνίζες, βάζα, έθνικ πινελιές, καλάθια, κρόσσια και φούντες.

Μην φοβηθείτε να κάνετε layering στα χαλιά σας παίζοντας με διαφορετικές υφές, ριχτάρια στον καναπέ, αντικείμενα και έπιπλα φαινομενικά αντίθετα.

Ξύλο, μεταλλικές πινελιές και πολλά διακοσμητικά. Το Bohemian style χρειάζεται πολλά «αξεσουάρ».

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook